Cum să supraviețuim unui atac de cord. Sfaturi de la medicul Vasi Rădulescu

Redactor:
Florin Jinga
Cum să supraviețuim unui atac de cord. Sfaturi de la medicul Vasi Rădulescu
Medicul Vasi Rădulescu, urmărit de peste 100.000 de oameni pe rețelele sociale, a prezentat mai mulți pași care trebuie respectați atunci când bănuim că am avem un atac de cord.

Medicul prezintă mai multe metode, care folosite în momentul atacului de cord, ne cresc șansele de supraviețuire. Dacă tușim și respirăm profund înainte de fiecare tuse, ne putem salva singuri până reușim să primim ajutor specializat, susține Vasi Rădulescu.

„1. Să presupunem că este ora 19:45 și te duci acasă după o zi neobișnuit de grea la lucru (desigur, singur).

2. Sunteți cu adevărat obosiți, furioși și frustrați.

3. Dintr-o dată, începeți să simțiți dureri mari în piept cu extindere în braț și maxilar. Sunteți la aproximativ cinci kilometri de spitalul cel mai apropiat de casa dumneavoastră.

4. Din păcate, nu știți dacă puteți merge atât de departe.

5. Ați fost instruiți să acordati primul ajutor, dar tipul care a predat cursul nu ți-a spus cum să faci asta pe tine însuți.

6. Cum poti supraviețui singur unui atac de cord? Deoarece mulți oameni sunt singuri atunci când au un atac de cord, persoana a cărei inimă bate inadecvat și care se simte rău are doar 10 secunde înainte de a-și pierde conștienta.

7. Cu toate acestea, aceste victime se pot ajuta singure tușind. Înainte de fiecare tuse, trebuie să iei o inspirație profundă, iar tusea trebuie să fie profundă și prelungită, ca și în producerea sputei din profundul pieptului. O respirație și o tuse trebuie repetate la fiecare două secunde fără întrerupere, până când primim ajutor sau până când inima bate normal.

8. Respirațiile adânci aduc oxigen în plămâni și mișcările tusei comprimă inima și mențin circulația sângelui. Presiunea asupra inimii ajută de asemenea la restabilirea ritmului normal. În acest fel, victimele atacului de cord pot merge la un spital.

9. Spuneți la cât mai multe persoane posibil. Ar putea să-i salveze viața!

10. Un cardiolog spune: Dacă cineva care primește acest mesaj trimite la 10 persoane, puteți paria că vom salva cel puțin o viață.

11. În loc să trimiteți glume, vă rugăm să transmiteți această corespondență care poate salva viața unei persoane.

12. Dacă acest mesaj vine la dumneavoastră. … mai mult de o dată … vă rog să nu vă supărați … În schimb, ar trebui să fiți fericiți că aveți mulți prieteni pentru care contați și vă reamintesc cum să procedați cu un atac de cord”.

Postarea cunoscutului medic a fost distribuită de peste 1.000 de persoane. 

Inchide