Cum scăpăm de obiceiurile nesănătoase de a mânca pe fond emoțional și de dependența de zahăr

Cum scăpăm de obiceiurile nesănătoase de a mânca pe fond emoțional și de dependența de zahăr
Publicat: 20/04/2019, 20:02

Specialiștii de la Bodyshape Transformation Center, ne explică ce să facem, pas cu pas, pentru a da uitării momentele în care ne refugiem compulsiv în mâncare și în dulciuri.

Mâncatul pe fond emoțional

„Mănânci mai mult decât de obicei atunci când ești stresat, chiar și atunci când nu îți este foame? Simți nevoia să mănânci pentru a te simți mai bine în anumite situații? Folosești mesele copioase ca și recompense pentru atingerea anumitor obiective zilnice? Simți că nu poți rezista tentației de a mânca, chiar și atunci când nu îți este foame în realitate? Dacă răspunsul la aceste întrebări este unul afirmativ, te confrunți cu problema mâncatului emoțional.

Deși pare aproape imposibil să scapi de mâncatul impulsiv și mereu apar situații în care simți nevoia să mănânci ceva rapid, poți reuși să scapi de această problemă. Iată ce trebuie să faci:

Conștientizează-ți problema!Este un prim pas important, care te va ajuta să te focusezi pe soluții

Analizează situațiile în care simți nevoia de a mânca pe fond nervos!Vezi când anume ți-e poftă, când cedezi ispitelor și identifica sursa acestui comportament. Îți vei da seama de unde pornește acest obicei.

Citește continuarea pe CSID!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase