CUTREMURĂTOR! Pacientă cu cancer, îi scrie ministrului Vlad Voiculescu că vrea să fie eutanasiată! Mesajul sfâșietor, viral pe Facebook

CUTREMURĂTOR! Pacientă cu cancer, îi scrie ministrului Vlad Voiculescu că vrea să fie eutanasiată! Mesajul sfâșietor, viral pe Facebook
CUTREMURĂTOR! Pacientă cu cancer, îi scrie ministrului Vlad Voiculescu că vrea să fie eutanasiată! Mesajul sfâșietor, viral pe Facebook / Sursa FOTO: flickr.com
Publicat: 06/04/2021, 17:07
Actualizat: 06/04/2021, 21:17

Pacientă cu cancer, îi scrie ministrului Vlad Voiculescu că vrea să fie eutanasiată! Un mesaj cu adevărat sfâșietor a fost lansat pe rețelele de socializare de o pacientă care are cancer. Femeia îi scrie ministrului Vlad Voiculescu că vrea să fie eutanasiată! Motivul are legătură cu situația dezastruoasă din sistemul de sănătate românesc.

Bolnavă cronic, persoana în cauză nu mai are posibilitatea să se interneze în spital. Fără tratament, suferința cauzată de cancer s-a transformat în chin.

Pacientă cu cancer, îi scrie ministrului Vlad Voiculescu că vrea să fie eutanasiată! Respinsă de la poarta spitalului!

Și în situația ei sunt și alți bolnavi cronici din țară. „Nimeni nu și-a dorit această pandemie, această nenorocire”, punctează femeia într-un mesaj publicat pe Facebook. Textul ei a devenit deja viral și s-a transformat într-un manifest cu adevărat zguduitor. Este ca un ultim strigăt de disperare din partea cuiva care are nevoie de ajutor, în timp ce autoritățile preferă să întoarcă privirea în altă parte.

Femeia spune, cu subiect și predicat, că toți bolnavii cronici din România sunt condamnaţi la moarte! De ce? Fiindcă spitalele refuză să-i primească, privându-i de tratamentul necesar supraviețuirii. În cazul de față, vorbim despre o pacientă bolnavă de cancer și cu afecțiuni cardiace știute. I s-a întâmplat să meargă în această perioadă la spital, dar acolo nu au vrut să o interneze sub pretext că se tratează doar cazurile de Covid-19! Uluitor, nu-i așa? Deloc, este realitatea anului 2021, „noul normal” care ni se vântură pe sub nas de aproape un an.

Bolnavii din România au ajuns să-și dorească eutanasierea! „În fiecare lună stau cu inima cât un purice”

Despre tratamente pentru bolnavii cronici, nici vorbă în aceste zile. Greu mai găsești pe la farmaceii un medicament anume, cam tot sistemul este blocat. Sau pe „stand-by”, cum am mai auzit vorbindu-se la unele cadre din Sănătate.

„Eu am mai vorbit despre acest lucru. Atunci când ești pe ultima sută de metri, în țările civilizate ți se oferă această oportunitate: eutanasierea. Nimeni nu și-a dorit această pandemie, această nenorocire, este clar asta. Eu nu întâmpin probleme acum, dar mi s-a intâmplat să ajung la spital și să nu fiu internată din cauza Covid. Nu poți să limitezi internarea unui pacient, unui bolnav de cancer sau cardiac din cauza Covid-19. Cunosc oameni care nu reușesc să găsească medicamentele de care au nevoie, pacienți care mă sună pentru că nu știu ce să facă. Încă mai există listele de așteptare pentru tratamentele de care au nevoie. În fiecare lună stau cu inima cât un purice. Sunt bolnavi de cancer în fază terminală care nu se pot interna în spital”. Acesta este mesajul postat pe Facebook de o pacientă ajunsă la disperare.

Din câte se pare, persoana în cauză a militat și în trecut pentru introducerea unei legi care să permită eutanasierea. O reacție oficială pe acest subiect din partea Ministerului Sănătății încă nu a apărut.