Clarice Dinu
12.05.2016
Sănătate

De ce ar trebui să bem bere în fiecare zi

De ce ar trebui să bem bere în fiecare zi
Potrivit celor mai recente cercetări, există o băutură care ar putea ține infarctul departe de inima noastră.

Cercetătorii italieni susțin că o bere consumată pe zi poate reduce riscul bolilor cardiace cu aproape 25 de procente. O analiză a 150 de studii făcute în trecut arată că o cantitate de 330 ml de bere pe zi nu face rău organismului, ci, din contră, aduce chiar beneficii sănătății, potrivit sursei citate de The Independent. 

Cercetătorii afirmă că femeile ar putea bea o bere pe zi, în timp ce bărbații pot consuma două beri, fără a influența în mod negativ riscurile de dezvoltare a cancerului, demenței sau altor tipuri de afecțiuni comune. 

Studiul arată că berea are asupra bolilor de inimă un efect similar cu cel al vinului, dar protejează mai mult decât băuturile spirtoase. 

Epidemiologii explică acest lucru prin faptul că alcoolul poate conduce la creșterea nivelului de colesterol bun din organism, cel care este responsabil cu reducerea riscului de apariție a bolilor de inimă. 

Ei reamintesc, de asemenea, faptul că, în exces, alcoolul poate cauza dependență, afectând aproape toate organele corpului. Din acest motiv, consumul de alcool este o problemă de sănătate publică majoră. 

 

Inchide