De ce este bine să-ți lași copilul să crească în compania unui cățel. Afecțiunea gravă de care patrupezii îi protejează pe micuți

De ce este bine să-ți lași copilul să crească în compania unui cățel. Afecțiunea gravă de care patrupezii îi protejează pe micuți
Publicat: 08/01/2018, 15:42

Cercetarea, efectuată de un profesor de la Imperial College din Londra, arată că unii copii au prezentat un risc mai scăzut de dezvoltare a astmului dacă aceștia cresc alături de un cățel, ca animal de companie.

„Micuții pedispuși la dificultăți de respirație, prezintă un risc mai scăzut de dezvoltare a astmului dacă cresc în aceeași casă cu un cățel, încă din primele luni de viață. Trebuie să identificăm motivele care conduc la această asociere. Studiile precedente au arătat că patrupezii ar putea fi purtători ai unor bacterii protectoare care să-i ajute pe micuți, însă ei pot purta, de asemenea, alergeni care să conducă la apariția simptomelor astmului”, explică Silvia Colicino, doctorand în cadrul Imperial College din Londra.

Aceasta a adăugat că una dintre cauze poate fi și faptul că patrupezii sunt animale de companie mai murdare, ceea ce înseamnă că micuții sunt expuși anumitor tipuri de bacterii, ceea ce ajută sistemul lor imunitar să îi protejeze de alergii.

Cățeii „tind să petreacă mai mult timp afară și aduc în casă un nivel mai ridicat de bacterii. Contactul încă din primul an de viață al copiilor cu cățeii pare să îi protejeze pe aceștia de astm”, a explicat aceasta pentur Daily Mail.

În cadrul studiului au fost examinați 20.000 de copii din cinci grupe diferite de vârstă, incluzând aici o parte care sufereau de respirație îngreunată încă din primele luni de viață.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase