De ce să facem în fiecare zi câte UN DUȘ RECE? Beneficiile pentru SĂNĂTATE

Redactor:
Florin Jinga
De ce să facem în fiecare zi câte UN DUȘ RECE? Beneficiile pentru SĂNĂTATE
V-ați gândit vreodată de ce unii preferă dușurile reci? Vezi care sunt beneficiile pentru sănătate

„Adevărul este că au ceva primar și natural. Milioane de oameni din tările în curs de dezvoltare din lumea întreagă încă fac baie în apă rece în fiecare zi, iar predecesorii noștri au făcut asta timp de milioane de ani. Oamenii de știință au cunoscut beneficiile expunerii la rece de zeci de ani”, afirmă psihologul Alexandru Pleșea.

6 motive pentru care dușurile reci ar trebui să devină o obișnuiță pentru tine:

Reduce inflamațiile

Terapia cu dușuri reci ajută la redirecționarea sângelui de la zonele periferice spre vasele de sânge profunde, limitând inflamația și îmbunătățind circulația sângelui.

Ajută la arderea grăsimilor

Potrivit psihologului Alexandru Pleșea, dușurile reci cresc rata metabolimului, care în timp are un efect benefic în arderea grăsimilor. Astfel, este stimulată producerea grăsimilor maronii sănătoase, care sunt eliminate mai rapid față de cele albe.

„Dușurile reci sunt asociate cu o talie mai subțire și moderează zahărul din sânge”, consideră specialistul.

Imunitate de fier

Expunerea repetată la rece întărește imunitatea. „A fost legat de numărul ridicat de celule albe și de actvitatea limfocitelor cytotoxic T. Un alt studiu a vizat înotătorii care au fost expuși la rece în mod repetat, iar corpurile lor s-au adaptat la stresul oxidant. Rezultatul numit de oamenii de stiintă „întărire” este răspunsul în urma expunerii la presiunile naturale care face ca sistemul nervos să aibă o mai mare toleranță la stres și la boli”, explică psihologul.

Citește continuarea pe CSID!

Foto: Hepta

×
Misiunea SpaceX ajunge la Stația Spațială Internațională

Misiunea SpaceX ajunge la Stația Spațială Internațională

Publicată de Gandul pe Duminică, 31 mai 2020
Gândul LIVE!
Inchide