De la ceai până la castravete. Zece metode pentru a scăpa de arsurile solare

De la ceai până la castravete. Zece metode pentru a scăpa de arsurile solare
Publicat: 01/07/2019, 12:14

Arsurile solare se pot transforma, în cele mai grave cazuri, în umflături cu apă și ulterior pielea se decojește.

1. Soluții pentru după expunerea la soare

Acest tip de soluții se găsesc în farmacii, dar și în supermarketuri și sunt concepute special pentru a ajuta la vindecarea pielii arse de soare.

Este recomandată una pe bază de aloe vera deoarece se știe că planta are proprietăți benefice în tratarea pielii.

2. Scade-i temperatura

Folosește ceva care să te ajute să scazi temperatura pielii care a fost expusă la soare și riscă să se transforme în arsură solară sau chiar și în cazul în care deja au apărut.

De exemplu, folosește o compresă în care pui niște cuburi de gheață, apoi aplic-o pe suprafața afecta a pielii. Nu este recomandat să folosești gheața direct pe piele deoarece ți-o poate afecta și mai rău.

În funcție de cât de gravă este arsura, folosește metoda de mai multe ori.

3. Iaurtul

Metoda este destul de cunoscută, însă nu există o explicație cu adevărat fondată. Totuși, se pare că iartutul are un pH mai mare ceea ce contribuie în repararea pielii.

4. Ceaiul

După ce te-ai bucurat de un ceai rece de vară, folosește pliculețul tot rece și aplică-l pe zona afectată a pielii. Datorită acidului tanic pe care îl conține, ceaiul contribuie la scăderea temperaturii din zona pielii afectate.

5. Consumă multe lichide

De obicei, atunci când suferim de arsuri solare este destul de probabil să fim și deshidratați. așadar, este foarte important să consumăm câvt mai multe lichide, mai ales ținând cont că vara eliminăm destul de multă apă rpin traspirație.

6. Laptele

O compresă îmbibată în lapte rece te va ajuta să ameliorezi arsura solară. Acesta conține vitamina A și vitamina D, aminoacizi, acid lactic și grăsimi, precum și proteine. Toate aceste ingrediente contribuie la regenerarea pielii.

7. Analgezicele

Dacă durerea este atât de mare, poți apela la ibuprofen sau paracetamol. Dar fii foarte atent la toate informațiile de pe prospect sau întreabă farmacistul.

Totuși, dacă arsura solară începe să prezinte umflături sau piele începe să se desprindă, ar trebui să te vadă un doctor.

8. Cremele

Cremele bazate pe hidrocortizol contribuie la reducerea senzației de arsură, a celei de mâncărime și reduc inflamația.

9. Castravetele

Castraveții conțin antioxidanți naturali care contribuie la reducerea temperaturii de la nivelul pielii afectate.

Deși nu există dovezi certe că funcționează datorită acestui lucru, totuși, feliile reci de castravete te ajută să reduci temperatura.

10. Vitamina E

Antioxidantul este cunoscut pentru efectul în reducerea inflamațiilor. Poți folosi o cremă ce conține vitamina E sau un ulei pentru aplicarea directă pe piele sau ia în mod regulat un supliment pentru a avea o piele cât mai frumoasă.

Foto: Pixabay

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase