Deputatul Emanuel Ungureanu, despre Spitalul Județean Craiova: Secția ATI e o bombă biologică

Deputatul Emanuel Ungureanu, despre Spitalul Județean Craiova: Secția ATI e o bombă biologică
Publicat: 18/11/2019, 16:07

Parlamentarul Emanuel Ungureanu a postat pe pagina sa de Facebook mai multe filme realizate luni dimineața la Spitalul Județean de Urgență Craiova. În acestea se pot vedea mormane de gunoaie și mizerie în băile de la Unitatea de Primiri Urgențe.

Într-un film, se vede cum două infirmiere merg zeci de metri, cu două pubele cu deșeuri, pe holurile de la parterul spitalului, printre bolnavi, aparținători și alți angajați ai instituției medicale, și traversează inclusiv Secția de Dializă pentru a ajunge afară.

Despre Secția ATI, Emanuel Ungureanu spune că este „o bombă biologică” și acuză autoritățile că au ascuns rapoartele întocmite de Corpul de Control al Ministerului Sănătății.

„Am venit la Craiova cu o misiune foarte clară: să atrag atenția oltenilor că secția ATI este o bombă biologică. Sunt două rapoarte ale Corpului de Control al Ministerului Sănătății, care au fost ascunse opiniei publice până astăzi, care demonstrează fără putință de tăgadă că Secția ATI este infectată cu bacterii multi-rezistente și acest lucru a fost ascuns până astăzi”, a declarat deputatul Emanuel Ungureanu.

Acesta a făcut public și un rezumat al unui raport întocmit de Ministerul Sănătății în urma unor controale din 2018 și din martie 2019.

„În procesul-verbal întocmit în data de 9.11.2018, au fost aduse la cunoștința medicului șef secție clinică ATI, rezultatele la un număr de 21 de hemoculturi recoltate în luna octombrie 2018, 9 nedezvoltate, 6 suprainfectate și 6 pozitive cu germeni patogeni, respectiv Enteroccocus faecalis, Klebsiella, Escherichia Coli, Staphilococus haemolyticus, Acinetobacter baumani. Totodată în acest proces-verbal sunt prezentate rezultatele controlului microbiologic în secție din data de 02.11.2018, acestea relevând o contaminare a mediului din secție cu un număr de germeni peste limita admisă, prezența de Staphylococcus aureus și bacterii gram-negativ în probele de salubritate recoltate de la nivelul unor saloane precum și de la nivelul oficiului alimentar, probe de sterilitate neconforme recoltate din materialul steril, probe neconforme din apa sterilă cu prezența de bacil Piocianic, probe neconforme din lichidul barbotor, cu identificarea de bacil Piocianic, prezența de germeni hemolitici în aeromicrofloră”, se arată în raportul făcut public de parlamentar.

Potrivit aceluiași raport, nici instrumentarul nu era dezinfectat corespunzător.

„Instrumentarul termosensibil (barbotoare, aspiratoare, lame de laringoscop) nu era supus operațiunilor de dezinfecție de nivel înalt în spațiu autorizat, ci în saloane, existând riscul de contaminare microbiologică în cadrul secției. Acest instrumentar, după dezinfecția de nivel înalt, este depozitat necorespunzător, în pungi sau truse, numite de urgență, care conțin și alte materiale: feșe, medicamente, mâner laringoscop etc”, se mai arată în raport.

Potrivit acestuia, spitalul, dar și personalul responsabil din Secția ATI au fost amendați de către Direcția de Sănătate Publică cu 42.300 de lei.

Probleme au fost descoperite, potrivit raportului prezentat de Emanuel Ungureanu, și în Secția Pediatrie, unde copiii erau tratați printre muncitori și materiale de construcții.

„În secțiile clinice Pediatrie I și II se efectuau simultan atât lucrări de reabilitare cât și activitate medicală. Având în vedere gravitatea situației, echipa de control a dispus la momentul respectiv, prelevarea de probe de sanitație (aero-micro-flora și suprafețe) în vederea determinării încărcăturii microbiene. S-a impus (în timpul controlului) conducerii SCJU Craiova sistarea lucrărilor de reabilitare și relocarea pacienților în spații conforme din punct de vedere igienico-sanitar”, se mai arată în raportul Ministerului Sănătății, prezentat de deputatul Emanuel Ungureanu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers