Dezastru, mizerie! Sorina Pintea, revoltată de ce a găsit la Spitalul de Urgență Constanța, în urma unui control INOPINAT

Publicat: 08/04/2019, 09:29

Sorina Pintea a ajuns la Spitalul Județean de Urgență din Constanța duminică noaptea, după ora 22.30, și a mers în unitatea sanitară prin zona urgențelor, după care a vizitat mai multe secții, declarându-se nemulțumită de ce a găsit în secția Neurologie.

„Am fost pe secțiile de Neurologie, Cardiologie și Pediatrie. (…) Dezastru este în secția Neurologie! Dezastru, mizerie, debandadă, o lipsă de organizare totală. (…) În primul rând, la intrarea în secție nu există dezinfectanți. E o secție de Neurologie. Într-un salon, de fapt în toate saloanele pe care le-am văzut și sălile de tratament, erau niște prosoape în loc de prosoape de hârtie. Care după ce că erau prosoape de material, erau și murdare. Într-un salon care era gol, teoretic ar fi trebuit să fie curat, așteptând să primească bolnavii, pardoseala mizerabilă. Era un suport pentru perfuzie, era cu pete de sânge, necurățat. Astea sunt chestiuni care țin de siguranța pacientului și de calitatea îngrijirilor. Vina este a asistentului șef, cu siguranță”, a declarat Sorina Pintea, precizând că a cerut schimbarea asistentului șef de pe secție.

„I-am propus domnului director medical, domnului președinte, schimbarea asistentului șef de pe Neurologie. Dar, în general, directorul de îngrijiri al spitalului are nevoie de un avertisment pentru că, teoretic, trebuie să supravegheze aceste aspecte”, a declarat ministrul Sănătății.

De asemenea, ea a fost nemulțumită și de activitatea angajaților din Unitatea de Primiri Urgențe, în special de relația cu aparținătorii pacienților.

„În Unitatea de Primiri Urgențe, aglomerație foarte mare. Am înțeles că au fost văzuți 274 de pacienți în ultimele ore. Sunt patru medici. Din păcate există aparținători care stăteau de la ora 12.00, de la ora 15.00, fără să primească informații despre pacienții care se aflau în tratament. (…) Am recomandat șefului de la Unitatea de Primiri Urgențe să angajeze asistenți sociali psihologi, pentru că există posturi în statul de funcții care să țină legătura între zona medicală și aparținători”, a explicat Pintea, care s-a arătat îngrijorată și despre situația din sezonul estival, când unitatea va fi și mai aglomerată.

„Am discutat cu doamna doctor care este și șefa UPU. Dânsa mi-a spus că a solicitat în fiecare vară Serviciului de Medicină de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății personal suplimentar. Cred că vara aceasta va trebui să discutăm altceva. Vom grăbi puțin deschiderea secției exterioare de la Năvodari, pentru a putea crea un debușeu acolo, camera de gardă și, cu siguranță, vom detașa câțiva medici astfel încât să putem acoperi mai multe linii de gardă aici, la UPU. Este inuman ce se întâmplă vara. Cu siguranță este nevoie de spațiu până se va construi noua UPU, sau, mă rog, extinderea, va trebui să găsim altfel de soluții. Și soluțiile sunt debușeul, Năvodari, eventual încă un centru de permanență în Mangalia. Năvodari va prelua nordul județului, să vedem ce vom face și cu sudul. Până la începerea sezonului estival va trebui să găsim soluții”, a mai declarat ministrul Sănătății.

Imediat după sosirea Sorinei Pintea la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, la fața locului a ajuns și președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, dar managerul unității, Cătălin Grasa, a întârziat până la finalizarea controlului, sosind după aproximativ o oră, fapt care l-a nemulțumit pe Horia Țuțuianu.

„Sunt trei aspecte care au fost sesizate seara aceasta, majore din punctul meu de vedere. Unu: lipsa managerului la acest control, care nu a binevoit până la această oră să apară. Doi: am cerut impetuos, mâine dimineață (luni – n.r.), doamna de la secția de Neurologie să aibă demisia pe masa managerului și trei: doamna de la triaj, care și-a permis cu trei minute înainte să ajunge noi să dea oamenii afară din triaj că vezi Doamne nu sunt locuri. La fel i-am cerut demisia până mâine dimineață să fie la manager pe birou”, a declarat Țuțuianu.

Nu e prima dată când ministrul Sorina Pintea face controale inopinate la spitale din țară. Acest lucru s-a mai întâmplat și la spitale din Gorj și Prahova, unde a cerut soluții în următoarea perioadă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Obligație FĂRĂ EXCEPȚII pentru proprietarii de locuințe din ROMÂNIA. Toată lumea trebuie să plătească
Exclusiv: Mihai Morar, ipostază rar văzută . Cum a fost surprins în parc
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Chitara cu care John Lennon a înregistrat piesa „Help!”, găsită după 50 de ani