DOCUMENT. Ce spune instituția condusă de Vlad Voiculescu, despre introducerea vaccinării obligatorii: „Trebuie să ținem cont că mai există și alte boli care ucid oameni”

Redactor:
Ina Stoica
DOCUMENT. Ce spune instituția condusă de Vlad Voiculescu, despre introducerea vaccinării obligatorii: „Trebuie să ținem cont că mai există și alte boli care ucid oameni”
DOCUMENT. Ce spune instituția condusă de Vlad Voiculescu, despre introducerea vaccinării obligatorii: „Trebuie să ținem cont că mai există și alte boli care ucid oamenii”

Vaccinarea populaţiei ar putea deveni obligatorie, potrivit proiectului de buget pe anul 2021 al Ministerului Sănătăţii, care se regăseşte pe site-ul Ministerului Finanţelor. Acesta conţine o prevedere potrivit căreia se fac demersuri pentru adoptarea unei legi a vaccinării care prevede și vaccinarea obligatorie a populației.

Reporterul GÂNDUL.RO a întrebat Ministerul Sănătății dacă susține vaccinarea obligatorie a populației în situații epidemiologice, cum este și cazul pandemiei de coronavirus.

Instituția condusă de Vlad Voiculescu, prin purtătorul de cuvânt Bogdan Oprea, nu ne-a precizat concret dacă ministerul susține sau nu stabilirea prin lege a vaccinării obligatorii, însă a dat exemplul rujeolei, „o boală ce poate fi prevenită prin vaccinare”.

Oprea: ”Ministerul Sănătății susține existența unei legislații protectoare pentru sănătatea publică”

Vaccinarea copiilor și a populației generale în situații epidemiologice speciale se dovedește importantă mai ales astăzi, în contextul pandemiei SARS-CoV-2. Trebuie să ținem cont că mai există și alte boli infecto-contagioase care ucid oameni. Ca să luăm doar exemplul rujeolei, o boală ce poate fi prevenită prin vaccinare, în primul semestru al anului trecut, în România au existat peste 20.000 de îmbolnăviri și 64 de decese. Ministerul Sănătății susține existența unei legislații protectoare pentru sănătatea publică în concordanță cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății și a altor instituții naționale și internaționale, a transmis purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Bogdan Oprea, într-un răspuns pentru GÂNDUL.RO.

Vaccinarea populaţiei ar putea deveni obligatorie

Demersuri pentru adoptarea Legii vaccinării, care va cuprinde obligativitatea vaccinării populaţiei, dar şi obligaţia autorităţilor, în primul rând a Ministerului Sănătăţii, de a desfăşura campanii de informare, de a asigura aprovizionarea cu vaccinuri, de a garanta calitatea şi siguranţa vaccinării conform standardelor europene. În cadrul legii vaccinării va fi stabilită şi obligaţia Ministerului Sănătăţii de a elabora şi aplica un plan multianual de vaccinări şi implicit, un plan multianual de achiziţii de vaccinuri, se arată în proiectul de buget.

Reamintim că Legea Vaccinării a fost trimisă în Parlament în 2017 de Guvernul Tudose. Aceasta a fost adoptată de Senat și se află în dezbatere la Camera Deputaților, unde au fost introduse zeci de amendamente.

Reacţia curioasă a selecţionerului Coreei de Sud după ce a văzut că a picat cu...
Loredanei Chivu i-au 'PUTREZIT' fesele. Imagini șocante cu posteriorul siliconat al blondei
FOTO. Adelina Pestrițu, apariție interzisă pe plajele din Egipt, în costum de baie!
A aflat că are iubit și a rămas șocat! Tavi, Clonda, la un pas să...
`De ce revii în România?` Întrebarea jenantă la care Simona Halep a răspuns așa
Ce se întâmplă cu vremea de Florii. Precipitații multe, care vor fi maximele din termometre
Ţara care ar putea impune restricţii persoanelor care nu sunt vaccinate împotriva COVID-19: „Ezitarea dvs....
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Este posibil un conflict militar sângeros între România și Ungaria? Cum ar arăta un război...
Loredanei Chivu i-au 'PUTREZIT' fesele. Imagini șocante cu posteriorul siliconat al blondei
ROMÂNCA născută într-o familie de evrei considerată cea mai TEMUTĂ femeie din lume. Nici Elena...
ULTIMA ORĂ! Nu toţi credincioșii vor putea asista la slujba de Înviere! Purtătorul de cuvânt...
Monica Pop, mesaj INIMAGINABIL în miez de noapte! L-a făcut praf, jigniri fără precedent
Kim Kardashian a rămas perplexă când a văzut mesajul primit după ce a anunțat că...
Cercetarea care schimbă tot: Cei care îşi fac vaccinul cu ARN mesager degeaba. Este informaţia...
Martha Stewart, piele perfectă la 80 de ani. Secretul din rutina ei zilnică ce o...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Capcana din maşinile şoferilor: Detaliul pe care conducătorii auto îl ignoră zilnic şi le poate...
Inchide