Examenul de rezidențiat care trebuia să aibă loc pe 17 noiembrie va fi amânat

Redactor:
Firuta Flutur
Examenul de rezidențiat care trebuia să aibă loc pe 17 noiembrie va fi amânat
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, vineri, că examenul de rezidențiat, care ar fi trebuit să aibă loc pe data de 17 noiembrie, va fi amânat pentru 8 decembrie, din cauză că nu are cine semna cele șapte ordine de ministru necesare.

Sorina Pintea a declarat, vineri, că motivul amânării constă în faptul că nu are cine să semneze ordinul de examen, în condițiile în care nu există ministru la Educație.

Astfel, a fost luată decizia ca examenul de rezidențiat să aibă loc în data de 8 decembrie 2019.

Anunțul ministrului Sănătății vine în condițiile în care, joi, viitorii medici au solicitat soluționarea crizei examenului de rezidențiat și susținerea sa la data anunțată inițial, respectiv 17 noiembrie. Federația Asociațiilor Studenților în Medicină a avertizat că lipsa actuală a unui ministru al Educației poate influența negativ desfășura în condiții optime a examenului.

Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România a făcut un apel către Guvernul României, Parlamentul României, Administrația Prezidențială, Universitățile de Medicină și Farmacie, Direcțiile de Sănătate Publică și Colegiul Medicilor pentru a soluționa situația existentă „înainte de a deveni o problemă reală, care să ducă la amânarea acestui examen vital și integrarea pe piața muncii a mii de absolvenți de medicină din România”.

FASMR precizează că absolvenții facultăților de Medicină care urmează să susțină rezidențiatul „merită o situației clară, o dată stabilă pentru care s-au pregătit moral și mai ales, un examen care să nu fie periclitat de proceduri, întârzieri și jocuri politice”.

„Examenul de rezidențiat este mult mai mult decât un examen pentru studenții și absolvenții mediciniști, este momentul la care am sperat și pentru care ne-am pregătit timp de șase ani, care marchează împlinirea vocației unei generații întregi de viitori medici”, spune Teodor Cristian Blidaru, în numele Consiliului Director al FASMR.

 

Inchide