Firuta Flutur
11.06.2019
Sănătate

Firea: Primăria a investit peste 1,3 milioane de euro în blocul operator și ATI din Spitalul Foișor

Firea: Primăria a investit peste 1,3 milioane de euro în blocul operator și ATI din Spitalul Foișor
Primăria Capitalei a investit peste 1.300.000 de euro în blocul operator și ATI de la Spitalul Foișor, anunță primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook.

Blocul operator de la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie „Foișor”, aflat în administrarea Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București este structurat pe două etaje și include 8 săli de operație, camere de trezire lentă, filtre și camere de relaxare pentru personalul medical, scrie edilul.

Potrivit sursei citate, aproximativ 700 de pacienți din București și din țară sunt operați lunar la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie „Foișor”, aflat în subordinea Primăria Municipiului București, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

„În fiecare bloc operator există spălător pentru medici, cameră de preanestezie unde bolnavul e pregătit pentru operație și o sală cu containere pentru instrumentarul folosit. Aceste containere sunt evacuate cu ajutorul unui lift special, până la subsol, la departamentul de sterilizare. Aerul din sala de operație e filtrat printr-un sistem special, practic, se schimbă la fiecare minut. Sala de operație e dotată cu monitoare pentru ca toată echipa medicală să urmărească intervenția. Transferul pacientului din Blocul Operator în ATI se face pe ușa automată”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Potrivit edilului, întreaga secție de ATI-Reanimare e open space, doar rezerva septică este separată. Secția ATI dispune de 24 de paturi, plus 4 paturi din cele două camere de trezire lentă din Blocul Operator. Fiecare pat din ATI are monitor video conectat la calculatoarele de la desk-ul de comandă al personalului medical, aparatură pentru monitorizarea funcțiilor vitale și telecomandă pentru ca pacientul să poată chema medicul sau asistenta.

Inchide