Firea: S-a realizat cel de-al optulea transplant de plămâni într-un spital de stat din București

Firea: S-a realizat cel de-al optulea transplant de plămâni într-un spital de stat din București
Gabriela Firea anunță că cel de-al optulea transplant de plămâni într-un spital de stat din Capitală a fost efectuat la Spitalul Sfânta Maria. Organele au fost prelevate de la un tânăr de 15 ani, ai cărui părinți au acceptat donarea.

„S-a realizat cel de-al 8-lea transplant de plamani, intr-un spital de stat din Bucuresti, administrat de Primaria Capitalei : Sfanta Maria, condus de prof dr Narcis Copca, pe care l-am sustinut din prima zi de mandat, atat cu un buget corespunzator performantei acestui spital, cat si moral, cand unii indivizi care fac afaceri grele pe seama bolnavilor care au nevoie de transplant, il jigneau si plateau campanii negative impotriva sa”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Plămânii au fost prelevați de la un tânăr de 15 ani, decedat, ai cărui părinți au fost de acord cu donarea organelor. Pacientul se afla pe lista de așteptare, mai anunță primarul Capitalei.

Conform procedurilor, în primele săptămâni după intervenție, pacientul va rămâne internat în secția de Anestezie și Terapie Intensivă, urmând să fie transferat ulterior pe secție.

 

Tags:
Inchide