FOTO| Florin, un bărbat de 46 de ani, a murit după ce a fost plimbat între spitale. „Nimeni nu s-a ocupat de el. A cerut o pastilă și i-au spus că nu se poate”

Publicat: 11/11/2021, 11:13
Actualizat: 11/11/2021, 18:06

Florin Chirilă, un bărbat de 46 de ani din Galați, a murit după ce a fost plimbat de la un spital la altul, cinci zile la rând, fără să primească niciun tratament. Bărbatul avea pneumonie și era vaccinat pentru COVID cu schema completă.

Acesta a început să acuze dureri de spate și a luat un antiinflamator. Sâmbătă, când a început să facă însă și febră, soția a sunat la ambulanță, dar a aflat că abia peste două zile ar putea veni un echipaj la domiciliu.

Deoarece se simțea tot mai rău, gălățeanul a mers cu un taxi la spital, unde a așteptat 12 ore pe o bancă, în curtea unității medicale, ca să afle rezultatul testului PCR, pentru a putea fi văzut de un medic.

Când ne-au văzut cei de la containere, ne-au întrebat de ce am venit. Le-a explicat soțul ce simptome are, dar cei de la containere au spus că ei tratează doar COVID-19. Am intrat la UPU, dar fetele de acolo ne-au spus că nu poate să-l vadă niciun medic până când nu i se face un test pentru COVID-19. Și de acolo, ne-au spus să mergem acasă și să așteptăm salvarea să vină să-l testeze, peste două zile. Ne-am simțit de parcă eram egali cu zero, nu oameni între oameni”, spune Adriana Chirilă, soția bărbatului, potrivit publicația locală Viața Liberă.

În continuare, Adriana Chirilă acuză cadrele medicale că au pierdut vremea și că soțul ei a fost plimbat între spitale degeaba, fără niciun tratament.

Mi-a zis că stă pe un scaun, dar se simte foarte moleșit, nu mai are putere de nimic și că a cerut la doamnele de acolo o pastilă sau o perfuzie să-i facă și a zis că nu se poate fără știrea medicului să-i facă nimeni nimic”, a mai spus soția.

12 ore a așteptat în frig rezultatul testului RT-PCR

Duminică dimineață, bărbatul a început să se simtă din ce în ce mai rău. Soția a sunat din nou Ambulanța, iar echipajul care a venit l-a transferat pe Florin la Spitalul Județean.

Este vorba despre un pacient de 46 de ani, vaccinat cu vaccinul Pfizer, doza a doua o avea în august, pentru care am fost solicitați să intervenim pentru semne gripale, febră, tuse. Echipajul a ajuns la fața locului, l-a găsit cu impregnare virală, testul rapid antigenic a fost negativ. A fost transportat la Spitalul Județean, la serviciul de Urgență. Asta pe 31 octombrie. Ulterior, pe data de 1 noiembrie, a fost din nou transportat de la domiciliu la spital, cu tensiune și puls stabil, iar în data de 1 noiembrie, după-amiază, a fost transportat la Spitalul TBC, pentru consult de specialitate, și apoi a fost transportat înapoi la Spitalul de Urgență”, a precizat dr. Mihai Polinschi, directorul medical al Serviciului Județean de Ambulanță Galați.

Peste noapte a fost internat la Terapie Intensivă și, dimineața, soția a fost anunțată că a murit. Calvarul a durat nu mai puțin de cinci zile, iar pe certificatul constatator scrie negru pe alb că bărbatul s-a stins din cauza unei pneumonii. Sfâșiată de durere, soția lui a depus o plângere la spital.

„S-au demarat deja verificări, urmând că rezultatele să fie comunicate petentei în termenul legal”, au transmis reprezentanții Spitalului Clinic de Urgență Galați.

Ulterior, femeia a anunțat că va sesiza și Parchetul. Bărbatul era tatăl unui băiețel de 11 ani.

Citește și

La cinci luni după moartea mamei, o familie își strigă durerea și vrea să afle adevărul: „După înmormântare am aflat că nu a avut COVID-19. Tati a primit-o într-un sac și nici rămas-bun n-am apucat să ne luăm” (EXCLUSIV)

Manuela, o asistentă medicală, a făcut infarct la intrarea în tură. Femeia de 48 de ani a murit la câteva zile distanță

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Semnul dumnezeiesc care a apărut în casa nepotului lui Tzancă Uraganu, înainte de a se...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Situaţie critică. Europa devine dependentă de Rusia într-un domeniu vital. Şi România a fost afectată
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
OBLIGATORIU prin lege în toată România. A început controlul în toată țara
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
„Apocalipsa plantelor”: bacteriile decimează culturile și provoacă pagube de milioane de euro