• Publicat:
  • Actualizat:
Sănătate

Gabriel Cotabiță ar fi ajuns în stare gravă la spital din cauza unei cure de slăbire pe care o urma

Gabriel Cotabiță ar fi ajuns în stare gravă la spital din cauza unei cure de slăbire pe care o urma
Gabriel Cotabiță a fost internat, ieri după-amiază, la Spitalul Foreasca, după ce a suferit un stop cardiac chiar în sala de fitness. Apropiații cântărețului spun că dietele stricte și antrenamentul de la sala de fitness sunt factorii din cauza cărora ar fi ajuns la spital.

Nu este prima dată când Gabriel Cotabiță urmează o cură de slăbire. În 2011, acesta reușise să slăbească 30 de kilograme în trei luni. Într-un interviu acordat gândul, cântărețul a povestit că a scăpat de kilogramele în plus cu ajutorul unei diete disociate, pe care ar fi urmat-o și Cătălin Crișan. La cei 59 de ani ai săi, Cotabiță a mai suferit un preinfarct și avea probleme cu tiroida.

Ca să fiu sincer, probleme cu greutatea aveam de mult timp, dar, în primul rând, trebuie să recunosc: sunt un gurmand„, mărturisește pentru gândul cântărețul.

Cotabiță spunea că, până să slăbească atât de mult și într-un timp relativ scurt, a mai încercat diete, dar fără rezultat. „Toate curele mi-au asigurat scăderea în greutate, dar după niciuna dintre ele nu mi-am schimbat și modul de alimentație, așa că, la un an de la terminarea dietei eram în același punct din care plecasem, adică mă îngrășam la loc”, spune cântărețul. El a mai spus că niciunul dintre regimurile de slăbire încercate nu a fost recomandat de un medic nutriționist, dar și-a făcut controale regulate pentru a nu-și pune sănătatea în pericol. După aceste încercări eșuate, solistul trupei VH2 a primit un regim disociat, care trebuie urmat timp de 80 de zile. „Acest regim a dat roade și îl țin o dată pe an, mai ales după perioada sărbătorilor de iarnă. Dieta disociată mi-a fost dată de colegul Cătălin Crișan. Nu e un regim dificil de ținut, pentru că nu te înfometează în primă fază, dar rezultatele sunt spectaculoase după 3 luni”, menționează Cotabiță.

De trei ori pe săptămână – sală

Pentru a accelera scăderea în greutate, cântărețul a inclus și sportul în programul său de slăbire. „Inițial am folosit metoda cea mai simplă – mersul pe jos o oră și jumătate zilnic, pentru că aveam o greutate prea mare pentru a face exerciții care implicau un efort mare, mai ales că nu am făcut sport în adolescență. După ce am slăbit destul de mult, am început să merg la sala de fitness. Acum merg la sală de trei ori pe săptămână câte două ore și fac exerciții de întreținere, tonifiere și cardio”, spune interpretul.

Pâinea a devenit o delicatesă

Dieta disociată i-a schimbat lui Gabriel Cotabiță obiceiurile alimentare. Astfel, alcoolul a dispărut de 12 ani. „Nu mai beau absolut nimic cu alcool indiferent de situație sau ocazie”, subliniază cântărețul. Dulciurile au ieșit și ele complet din meniu, sucuri carbogazoase bea rar și în general fără zahăr. „Pâinea o consum ca pe o delicatesă, foarte rar și separat de orice alt fel de mâncare. Singura problemă pe care o am în continuare și care îmi mai generează fluctuații de greutate este cea legată de orarul meselor. Nu reușesc ca ultima masă să nu fie după ora 18-19. Având un program seminocturn, este un deziderat greu realizabil”, conchide Cotabiță.

Dieta lui Gabriel Cotabiță

♦ 5 mese pe zi
♦ Nu mănâncă niciodată între mese și nu sare peste vreo masă
♦ Fără dulciuri, alcool, băuturi carbogazoase dulci și fără ulei
♦ Bea trei litri de apă pe zi, dar niciodată în timpul mesei
♦ Ultima masă, nu mai târziu de ora 19:30

Inchide