Greșeli de îngrijire a unghiilor care pot avea consecințe grave

Redactor:
Gândul
Greșeli de îngrijire a unghiilor care pot avea consecințe grave
Detalii în articol

CSÎD: Care sunt cele mai frecvente greșeli în privința îndepărtării cuticulelor?

Alina Cuzuban: Consider că cea mai greșeală este tăierea acestora până la inflamare. Organismul tinde să se regenereze și astfel, vom avea parte de un efect contrar. O altă greșeală și mai frecventă este lipsa hidratarii cuticulelor ceea ce duce la uscarea excesivă, exfolierea acestora. De cele mai multe ori, asta provoacă durere.

CSÎD: Care sunt cele mai periculoase instrumente de manichiura? Dar cele mai bune?

Alina Cuzuban: Cred că orice instrument de manichiură poate deveni periculos atunci când nu este folosit cum se cuvine. Cine nu stăpânește acest domeniu nu ar trebui să se aventureze acasa cu tot felul de proceduri, ci să apeleze la un profesionist.

În ceea ce privește manichiura, eu recomand aparatul de pilit electric. Sunt și situații în care cuticula se îndepărtează foarte bine fără să mai folosesc cleștisorul de cuticule.

CSÎD: Care sunt regulile de îngrijire corecte a cuticulelor?

Alina Cuzuban: Regulile se aplică pentru fiecare caz în parte. Pentru persoanele care nu obișnuiesc să își taie cuticulele, neavându-le evidente, împingem cuticula și aplicăm ulei de cuticule ori de câte ori simțim nevoia de hidratare și neaparat seara înainte de culcare. Pentru cazurile în care cuticula trebuie îndepărtată, se folosește aparatul de pilit electric și optam pentru o manichiură dry. Este o tehnică de îndepărtare a cuticulei cu aparatul de pilit electic cu mai multe capete diferite.

Acest procedeu este potrivit pentru persoanele care au cuticula foarte groasă (în cazul domnilor se aplică foarte bine). Putem alege, de asemenea, o manichiură în care combinăm folosirea aparatului de pilit electric cu cleștisorul de cuticule, care ne ajută să îndepărtăm ce a mai rămas din aceasta.

CSÎD: Multa lume folosește unghierele. Care sunt dezavantajele folosirii lor?

Alina Cuzuban: Dacă folosim unghiera la tăierea unghiilor și nu la tăierea cuticulelor (cum am auzit și mi-e greu să-mi imaginez că este posibil), recomand ca mai apoi să apelăm la o pilă pentru finisarea unghiei. Dacă nu pilim unghia corect, vom avea în scurt timp o unghie exfoliată. Unghia se pilește într-un singur sens pentru a preveni spargerea celulelor de cheratină care duce la exfolierea unghiilor.

CITEȘTE CONTINUAREA PE CSID!
 

Inchide