Laborator pentru diagnosticarea precoce și monitorizarea cancerului de sânge, inaugurat la Fundeni

Laborator pentru diagnosticarea precoce și monitorizarea cancerului de sânge, inaugurat la Fundeni
Publicat: 02/10/2014, 18:08
Actualizat: 18/05/2015, 16:47

Institutul Clinic Fundeni din București are, de joi, un laborator de referință pentru diagnosticarea precoce și monitorizarea cazurilor de cancer de sânge, printr-un proiect ce a presupus dezvoltarea infrastructurii de depistare a bolii și dotarea cu echipamente performante.

„Suntem bucuroși că am finalizat acest demers, împreună cu partenerii de proiect. Investiția este una importantă și contribuie major la managementul afecțiunilor hemato-oncologice în cadrul institutului, totul în beneficiul pacienților care se confruntă cu astfel de probleme”, a declarat managerul Institutului Clinic Fundeni, dr. Carmen Orban.

Institutul Clinic Fundeni a devenit, astfel, unitate de referință în diagnosticarea și monitorizarea cazurilor de cancer de sânge la adulți și copii, prin realizarea de analize performante.

Laboratorul a fost amenajat în cadrul programului „Energie pentru o șansă la viață”, derulat din octombrie 2013 împreună cu GDF SUEZ Energy România, care a asigurat un suport financiar de 375.000 de euro, și cu sprijinul Asociației Dăruiește Viață.

Prof. dr. Daniel Coriu, șeful Clinicii Hematologie și Transplant Medular de la Fundeni, a precizat că, datorită investițiilor făcute, numărul analizelor care pot fi făcute anual crește de la 700 la aproximativ 2.500.

La rândul său, președintele Asociației Dăruiește Viață, Carmen Uscatu, a spus că investiția în laborator va permite medicilor hemato-oncologi de la alte spitale din țară, care nu au această aparatură, să trimită la Fundeni probele de sânge ale pacienților, pentru o diagnosticare corectă și în profunzime.

Noul laborator de la Fundeni a fost inaugurat joi, când institutul împlinește 55 de ani de funcționare.