• Publicat:
Sănătate

Ludovic Orban, vegetarian de 20 de ani: Nu am renunțat la carne pentru a-mi proteja neapărat sănătatea, ci doar din principiu

Ludovic Orban, vegetarian de 20 de ani: Nu am renunțat la carne pentru a-mi proteja neapărat sănătatea, ci doar din principiu
Ludovic Orban este vegetarian de 20 de ani. Dezvăluirea a ost făcută de colegul său de partid, deputatul PNL Răzvan Prișcă.

Premierul României este vegetarian de 20 de ani. Orban nu consumă carne și este cumpătat la cheltuieli, scrie voxbiz.ro.

„Este un om departe de a fi extravagant, departe de a fi un cheltuitor pentru sine, de la telefonul pe care l-a avut multă vreme, care nu a fost deloc performant, este un om care trăiește destul de simplu și nu are ambiții de a fi în ton cu moda, pe haine, pe aparatură, este un om destul de simplu. (…) Este vegetarian cred că de vreo 20 de ani, nu știu, dar de ani buni”, a spus Răzvan Prișcă, la Digi24.

Orban este un iubitor de animale, acest lucru determinându-l să ia măsura radicală de a nu mai consuma carne: „Nu am renunțat la carne pentru a-mi proteja neapărat sănătatea, ci doar din principiu. Nu vreau să omor animale pentru a mă hrăni”, a spus Orban.

„Declarația de avere spune totul despre cariera mea în viața publică, despre cinstea mea, despre faptul că niciodată nu am acceptat să obțin venituri care nu mi se cuvin și vă spun limpede că, de-a lungul ultimilor 30 de ani, mai mult de jumătate am deținut funcții publice și, credeți-mă ce vă spun, că din indemnizațiile pe care le primești din funcțiile publice nu te poți îmbogăți, cel mult poți să ai un trai decent”, a explicat Orban, referitor la avuția sa.

„În primul rând, sunt un om foarte modest, nu am aplecare spre a trăi pe picior mare, ci, dimpotrivă, la fel este și familia mea, suntem niște oameni cât se poate de modești. Nu cred că asta e problema, problema este cât este de corect un om. Vă dați seama, dacă după o carieră de 30 de ani în viața publică declarația mea de avere arată în acest fel, cred că oamenii trebuie să înțeleagă nu neapărat că sunt cel mai sărac premier, cum s-au grăbit unii să spună, ci că sunt poate cel mai cinstit și cel mai corect premier, omul care, orice funcție a deținut, nu a făcut altceva decât să fie în serviciul public”, a mai declarat proaspătul premier.

Inchide