• Publicat:
  • Actualizat:
Sănătate

Marea Britanie se confruntă cu primul caz de „super-gonoree” rezistentă la antibioticele uzuale din istorie. Cum s-a îmbolnăvit pacientul ghinionist

Marea Britanie se confruntă cu primul caz de „super-gonoree” rezistentă la antibioticele uzuale din istorie. Cum s-a îmbolnăvit pacientul ghinionist
Detalii pe gândul

Departamentul de Sănătate Publică din Marea Britanie precizează că este primul caz în care infecția nu a putut fi tratată cu antibiotice obișnuite. Autoritățile medicale vor să verifice toate partenerele sexuale ale bărbatului, al cărui nume a rămas anonim, pentru a contracara răspândirea infecției, scrie BBC.

Individul s-a îmbolnăvit la începutul anului și antibioticele de bază – o combinație de azitromicină și ceftriaxonă – nu au avut niciun efect asupra super-gonoreei. „Este primul caz în care boala are o asemenea rezistență”, a declarat Dr. Gwenda Hughes, din cadrul Public Health England.

Premiera nedorită a fost confirmată și de Organizația Mondială a Sănătății, respectiv Centrul European pentru Controlul Bolilor. Gonoreea este cauzată de bacteria Neisseria gonorrhoeae. Infecția se răspândește prin sex neprotejat. Din rândul celor afectați, 1 din 10 bărbați heterosexuali și 75% dintre femei și homosexuali nu prezintă simptome ușor de identificat.

Printre simptome se numără un lichid verde sau galben în zona organelor sexuale, durere la urinare sau sângerare între menstruații.

Infecția netratată poate duce la infertilitate sau poate fi transmisă fătului, în timpul sarcinii. Analizele bărbatului au arătat că un singur antibiotic ar putea funcționa în cazul lui, rezultatele fiind vizibile peste o lună.

Inchide