VIDEO: Maternitatea Bucur, dotată cu aparatură de TOP pentru cele mai complexe cazuri ginecologice și obstetricale

Publicat: 02/03/2023, 13:16

După doi ani în care a funcționat ca unitate sanitară destinată exclusiv pacienților COVID, Maternitatea Bucur, care aparține de Spitalul Sfântul Ioan din Capitală, revine la normal, dar cu un plus important. Cu sprijinul Ministerului Sănătății și al finanțării nerambursabile de aproape 44 de milioane de lei din Fondul European de Dezvoltare Regională, Maternitatea Bucur a beneficiat de dotări impresionante și este astăzi un standard de excelență în ceea ce privește diagnosticul și tratamentul celor mai complexe cazuri ginecologice și obstetricale.

„Am primit foarte multă aparatură de ultimă generație, care ne-a ajutat fantastic în salvarea copiilor, unii dintre ei la limita viabilității. Spre exemplu, la prematurii care au sindrom de detresă respiratorie prin deficit de surfactant și intră în insuficiență respiratorie, ecografia pulmonară cu ecograful de ultimă performanță achiziționat – care este mult mai puțin dăunătoare decât radiografia clasică – ne poate arăta cum și ce se întâmplă și astfel să luăm o decizie terapeutică bună”, a declarat dr. Anca Maria Mihoc Bozianu, șefa secției de neonatologie din cadrul Maternității Bucur.

De asemenea, Maternitatea Bucur a fost dotată cu 8 ventilatoare cu oxid nitric, care le-au fost de un real ajutor medicilor în cazurile de hipertensiune pulmonară, afecțiune care în alte situații ar fi fost fatală pentru micuții pacienți.

„Mai avem un electroencefalograf neonatal, care ne este foarte util pentru prematuri și copii foarte mici cu asfixie severă la naștere. Cu acest aparat monitorizăm ce se întâmplă în creierul copilului și putem depista astfel convulsii înainte ca acestea să fie clinice, deci să dea simptome, ajutându-ne să luăm cea mai bună decizie terapeutică”, adaugă medicul.

Ecograf 4 D conceput pentru ginecologie, medicină prenatală și diagnosticare mamară

O achiziție importantă din fondurile primite de la Ministerul Sănătății este ecograful de înaltă performanță 4 D conceput specific pentru ginecologie, medicină prenatală și diagnosticare mamară, care permite un diagnostic de acuratețe din punct de vedere ginecologic, dar mai ales ajută la monitorizarea corectă a sarcinii și stabilirea diagnosticului anomaliilor fetale.

„În Maternitatea Bucur s-au făcut dotări impresionante în ultimii doi ani, nu credeam că putem să avem astfel de aparate. Avem două ecografe de înaltă performanță 4 D concepute specific pentru ginecologie, medicină prenatală și diagnosticare mamară și încă trei ecografe de înaltă performanță 4 D cu ultra-sunet inovativ care furnizează informații suplimentare privind morfologia sângelui , fătului și a tumorilor ovariene. Noi am fost o perioadă îndelungată spital exclusiv COVID, a fost foarte greu, dar am avut ca recompensă această modernizare benefică pentru noi, ca medici, dar mai ales pentru paciente”, a adăugat dr. Romina Marina Sima, medic specialist obstetrică-ginecologie.

Mese ginecologice noi, cardiotocografe, un aparat care realizează rapid radiografii de calitate înaltă în format electronic,

De asemenea, maternitatea a fost dotată cu mese ginecologice noi, cardiotocografe, un aparat care realizează rapid radiografii de calitate înaltă în format electronic, truse de examinare și au fost aduse îmbunătățiri care țin de la sterilizare până la blocul operator.

„Suntem în perioada 1-8 martie, când aducem în prim-plan femeia. La Maternitatea Bucur pot fi realizate examinări preventive Babeș-Papanicolau, ecografii seriate pentru diagnosticul de patologii ginecologice precum cancerul de col uterin sau mamar.

Putem face toate aceste lucruri la Maternitatea Bucur pentru că avem dotări importante și putem să și soluționăm cazuri prin intervenții chirurgicale mai simple sau complexe, laparoscopice sau deschise, pentru patologii ginecologice variate. Asigurăm îngrijire pe toată durata sarcinii și finalizând cu nașterea spontană ori prin operație cezariană”, a concluzionat dr. Romina Marina Sima.

Mai multe informații despre aparatura performantă cu care a fost dotată Maternitatea Bucur puteți afla din materialul video.

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesor ieșit din comă a fost în anul 3906 și știe...
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Mașinile INTERZISE definitiv. Decizia finală a UE se aplică obligatoriu în România
Fenomen uluitor în România. Toți șoferii trebuie să-și spele mașinile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Câți bani a strâns Selly până acum: "Până la 18 ani am cheltuit foarte mulți...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Test de cultură generală. Cât de veche este specia Homo sapiens?