Maria Bîrnaure
25.09.2017
Sănătate

Motivul incredibil pentru care ar trebui să ne înconjurăm de oameni veseli

Motivul incredibil pentru care ar trebui să ne înconjurăm de oameni veseli
Starea generală a cercului tău de prieteni ar putea face o mare diferență în ceea ce privește sănătatea ta mintală, potrivit unei cercetări recente.

Cercetătorii au analizat date provenite de la 2.000 de studenți care au fost rugați să vorbească despre cei mai buni prieteni ai lor. Ulterior, ei au fost testați după o perioadă de șase până la 12 luni. 

După cum arată studiul, starea generală a grupului de prieteni poate fi contagioasă. 

Rezultatele studiului au fost făcute publice în Royal Society Open Science și arată că, cu cât avem mai mulți prieteni morocănoși, cu atât suntem mai predispuși la a ne simți și noi la fel de morocănoși. La fel și în cazul pozitiv, al unei stări de spirit bune. 

Autorul principal al studiului, Robert Eyre a explicat că această relație este normală, fiind un răspuns empatic față de toți cei familiari nouă. 

Specialistul explică, de asemenea, că de vreme ce o stare de spirit bună este suficient de contagioasă pentru a-i ajuta pe oameni să treacă de la tristețe la fericire, o stare proastă de spirit nu este într-atât de contagioasă pentru a-i împinge pe oameni spre o stare depresivă. 

Inchide