Motivul pentru care ar trebui să bei zilnic o ceașcă de cacao cu lapte

Motivul pentru care ar trebui să bei zilnic o ceașcă de cacao cu lapte
Publicat: 27/10/2014, 18:16

Persoanele care obișnuiesc să bea zilnic o ceașcă de cacao cu lapte prezintă un risc scăzut de a suferi de demență. Concluzia le aparține cercetătorilor americani care spun că au descoperit faptul că un ingredient cheie din ciocolată ar putea inversa declinul memoriei, declanșat de procesul de îmbătrânire. Noul studiu a arătat cu această ocazie că antioxidanții din cacao – denumiți flavanoli din cacao dietetică – au capacitatea de a îmbunătăți memorie persoanelor de vârsta a treia.

Noua cercetare științifică a întărit asocierea dintre o regiune cerebrală specifică și declinul obișnuit al memoriei.

Oamenii de știință americani au dorit să afle dacă flavanolii din cacao pot să stimuleze funcția cerebrală și performanța cognitivă pentru 37 de persoane, cu vârste cuprinse în intervalul 50-69 de ani, care au primit fie doze mari, fie doze mici de flavanoli de cacao timp de trei luni.

Ei au descoperit că, în cadrul unor teste de memorie, participanții care au primit cele mai mari doze de flavanoli de cacao au obținut rezultate mult mai rapide decât aceia care au primit doze mici din acele substanțe.

Cercetătorii de la Universitatea Columbia din Statele Unite ale Americii, autorii studiului, spun că noua cercetare oferă prima dovadă directă a faptului că o componentă asociată cu declinul memoriei la vârsta a treia este cauzat de o regiune specifică din creier și că acest tip de declin al memoriei poate fi încetinit printr-o intervenție de ordin dietetic.