O femeie din cinci crede că nu poate rămâne însărcinată dacă uită să-și ia pilula

O femeie din cinci crede că nu poate rămâne însărcinată dacă uită să-și  ia pilula
Publicat: 28/06/2012, 14:12
Actualizat: 13/01/2015, 23:25

Cele mai multe femei au idei preconcepute cu privire la metodele de contracepție, este concluzia unui studiu realizat la nivel internațional, ale cărui rezultate au fost prezentate în cadrul Congresului European al Societății Contracepției și al Sănătății Reproducerii.

Cercetarea arată că o femeie din cinci crede că nu rămâne însărcinată dacă uită să ia o pilulă contraceptivă. Datele mai arată că mai mult de una din 4 femei, respectiv 28% dintre acestea, cred că metodele contraceptive reversibile de lungă durată sunt permanente. În plus, 19% dintre femei sunt de părere că metodele contraceptive de lungă durată necesită introducere chirurgicală în uter, iar aproximativ 31% dintre acestea sunt de părere că pilulele contraceptive au cea mai mare rată de eficacitate.

Pilula este cea mai des folosită metodă de contracepție

Datele studiului realizat de MSD, pe un eșantion de 4.199 de femei, cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, arată că există un număr foarte mare de femei care nu sunt informate corect cu privire la metodele de folosire a contraceptivelor.

Potrivit studiului, majoritatea femeilor folosesc pilula contraceptivă și destul de puține contracepția de lungă durată. Sondajul a arătat că, deși multe femei au discutat cu medicul lor referitor la pilula contraceptivă, doar câteva s-au interesat și de existența altor metode contraceptive.

Drintre femeile intervievate, multe au discutat despre stilul lor de viață cu medicul specialist, dar prea puține consideră că acest aspect a fost luat în calcul când le-a fost recomandată metoda contraceptivă.

„Femeile, împreună cu medicul lor specialist, trebuie să ia în calcul stilul de viață al fiecăreia atunci când își aleg metoda contraceptivă. Suntem responsabili, de asemenea, să informăm pacientele cu privire la toate metodele contraceptive și să înlăturăm ideile preconcepute”, a declarat dr. Diana Mansour, consultant în Ginecologie Comunitară și Sănătatea Reproducerii, șefă a secției de Sănătate Sexuală din cadrul spitalului Newcastle, din Anglia.

10% dintre femei folosesc metodele contraceptive cu acțiune îndelungată

O parte dintre femeile care au participat la această cercetare și-ar schimba metoda contraceptivă, dar puține au discutat cu medicul specialist despre modalități alternative de contracepție.

Pe lângă cercetarea cu privire la cunoștințele legate de metodele contraceptive, studiul a urmărit și o mai bună informare a femeilor cu privire la alegerea contraceptivului potrivit. În rândul celor care au participat la studiu, pilula contraceptivă este metoda cel mai des folosită (44%). Doar 21% dintre femei folosesc altă metodă contraceptivă, cu excepția prezervativului.

De asemenea, mai puțin de 10% dintre persoanele intervievate folosesc metodele contraceptive cu acțiune îndelungată, printre care se numără injecțiile hormonale, implanturile hormonale, dispozitive sau sisteme intrauterine.

Aproape jumătate dintre cele care folosesc metode intrauterine sau implanturile hormonale și un sfert dintre cele care folosesc pilula contraceptivă au afirmat că nu ar schimba nimic referitor la metoda folosită pentru a preveni o sarcină nedorită.

Două treimi dintre femeile care au participat la această cercetare au discutat cu medicul specialist referitor la pilulele contraceptive, însă prea puține au fost informate cu privire la celelalte metode: plasturele hormonal – 18%, inelul vaginal – 16%, implantul hormonal – 13%, injecțiile hormonale – 13%.

Cercetarea s-a desfășurat în Australia, Brazilia, Franța, Germania, Mexic, Spania, Rusia, Anglia și Statele Unite ale Americii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Epidemie de singurătate printre părinți, dezvăluie un studiu din SUA