O INFECȚIE răspândită în întreaga lume câștigă tot mai mult teren în lupta cu ANTIBIOTICELE

O INFECȚIE răspândită în întreaga lume câștigă tot mai mult teren în lupta cu ANTIBIOTICELE
Publicat: 06/04/2019, 18:44

Acestă infecție se dezvoltă cu precădere la oamenii care au un sistem imunitar slăbit și, se pare, se răspândește pe întreg globul, fiind semnalate cazuri în diferite state.

În ultimii cinci ani, a fost depistată într-o unitate neonatală din Venezuela, în Spania, iar un centru prestigios din Marea Britanie a trebuit să fie închis din cauza ei. De asemenea, au fost cazuri și în India, Pakistan și Africa de Sud, potrivit The New York Times.

Recent au fost depistate infecții și la pacienți din Illinois, New York și New Jersey ceea ce a determinat Centrul de Control și Prevenție al Bolilor să catalogheze acest „germene” drept „amenințare urgentă”.

În luna mai a anului trecut, un bărbat în vârstă a fost internat în spitalul „Muntele Sinai” din New York pentru o operație abdominală. La scurt timp după aceea, medicii au descoperit în testele de sânge infecția Candida auris și l-au izolat, însă pacientul a murit după 90 de zile de spitalizare. Potrivit cercetărilor, infecția nu a dispărut, ci s-a impregnat în toată camera în care fusese spitalizat bărbatul. Răspândirea ei a fost atât de gravă încât a fost nevoie de înlocuirea tavanului și a pardoselii.

„Totul ieșise pozitiv – pereții, ușile, patul, draperiile, telefoanele, chiuveta, masa…”, a declarat Președintele spitalului, Dr. Scott Lorin.

C. auris este o infecție foarte puternică deoarece este rezistentă la majoritatea medicamentelor antifungice, devenind astfel un nou exemplu a uneia dintre cele mai dificile amenințări la adresa sănătății în întreaga lume: creșterea numărului de infecții rezistente la medicamente.

Antibioticele și antifungicele sunt ambele esențiale pentru combaterea infecțiilor la oameni, dar antibioticele sunt de asemenea utilizate pe scară largă pentru prevenirea bolilor la animalele de fermă, iar antifungicele sunt aplicate și pentru a preveni putrezirea plantelor agricole. Unii oameni de știință citează dovezile potrivit cărora utilizarea agresivă a fungicidelor asupra culturilor contribuie la creșterea numărului de ciuperci rezistente la medicamente, care infectează oamenii.

C. auris, contractată de bărbatul din spitalul „Muntele Sinai”, este una dintre zecile de bacterii și ciuperci periculoase care au dezvoltat rezistență. Totuși, ca majoritatea, este o amenințare care este practic necunoscută publicului.

Aproape jumătate dintre pacienții care contractă C. auris mor în 90 de zile, conform C.D.C. (n.r.Centers of Disease Control and Prevention-Centrul de Control și Prevenție al Bolilor ). Cu toate acestea, experții lumii nu au reușit să descopere locul de origine al infecției.

Potrivit specialistului în boli infecțioase Rhodes, care a lucrat la anihiliarea focarului ce a avut loc în Londra, ciuperca se poate găsi „pe toate – cartofi, fasole, grâu, tot ce vă puteți gândi, roșii, ceapă. Noi căutăm acest lucru prin utilizarea de antifungicide pe culturi.”

Unul dintre cele mai mari focare din Europa a avut loc în Spania unde 372 de pacienți (internați în același spital) erau purtătorii germenului, dar nu manifestau simptome, iar 85 de pacienți aveau infecția în sânge. Din aceștia, se pare, 41% au murit în mai puțin de 30 de zile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. A cumpărat o dubă și a transformat-o într-o locuință de lux cu 140.000 $....
Babs, apariție răvășitoare pe un iaht din Dubai. Fosta iubită a lui Dorian Popa i-a...
Halep și-a luat casă la Dubai de peste un milion de euro! Iubitul de 57...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cel mai mare atac ucrainean de la începutul războiului. Peste 100 de drone au lovit...
Ce scrie, de fapt, pe cel mai scump șervețel din lume. S-a vândut cu peste...
CHINURILE prin care a trecut vedeta pentru a avea copii. Doctorii nu-i dădeau șanse să...
Alertă de vreme rea. Este cod galben de ploi şi grindină în mai multe zone...
"Aș vrea să te strâng în brațe". Ți se rupe sufletul de durere! Mesajul emoționant...
Poveste de dragoste cu final tragic! Tânără în vârstă de 21 de ani, ucisă cu...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Pentagon: Loviturile ucrainene au afectat 14% din capacitatea Rusiei de rafinare a petrolului
CERCETĂTORII cred că au AFLAT care este FORMA UNIVERSULUI!
Aceste mașini sunt confiscate! S-a decis eliminarea acestor abţibilduri de pe vehicule
Nou proiect controversat. Fără pizza pe lângă școli
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație:...
"Țipete foarte puternice, mobilă răsturnată".Crimă șocantă în Sibiu! O tânără de 21 de ani, ucisă...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Când a apărut primul dinozaur cu sânge cald?
×