Olivia Steer a reacționat dur după ce organizatorii unui eveniment dedicat sănătății i-au retras premiul

Olivia Steer a reacționat dur după ce organizatorii unui eveniment dedicat sănătății i-au retras premiul
Publicat: 20/04/2018, 08:23

VedetaOlivia Steer, cunoscută militantă anti-vaccinare, a acuzat una dintre companiile care au sponsorizat evenimentul că a făcut presiuni ca distincția acordată ei să-i fie anulată.

„Înțeleg că Aqua Carpatica a fost singurul, dintre sponsorii Galei de aseară, care a cerut anularea premiului ce mi-a fost oferit de către Asociația pentru o Viață Sănătoasă din România, șantajînd organizatorii că, în caz contrar, își retrage finanțarea.

Motivul invocat sună asa: „Valorile pe care le promovăm sunt legate de un stil de viață sănătos, de consumul unei ape minerale naturale filtrate natural, prin procese hidrogeologice de milioane de ani. Prin urmare, există o incompatibilitate crasă între valorile noastre și valorile susținute de Olivia Steer”, a spus Jean Valvis”, menționează Steer în replica dată pe Facebook.

Fosta vedetă de televiziune atacă brandul și consideră că atitudinea conducerii are legătură cu rezultatele pe care le-a publicat în urmă cu mai mulți ani despre calitatea apelor îmbuteliate din România.

„Cu alte cuvinte, revocarea premiului nu e nici o pierdere personală. Ba dimpotrivă! :)”, subliniază în final cunoscută activistă anti-vaccinare.

Olivia Steer, fostă prezentatoare de televiziune, cunoscută pentru campaniile sale împotriva vaccinării, a fost premiată pentru „rolul său activ în societate”, miercuri seară, în cadrul Galei Femeilor care Dăruiesc Sănătate, organizată de Asociația pentru o Viață Sănătoasă.

La câteva ore distanță, organizatorul Galei Femeilor care Dăruiesc Sănătate a revenit asupra deciziei și a hotărât să retragă premiul acordat Oliviei Steer, după ce acest lucru a stârnit o serie de controverse, pe rețelele de socializare, inclusiv în rândul sponsorilor evenimentului.

CITEȘTE AICI tot scandalul generat de acordarea premiului

„Ne cerem scuze dacă acestă decizie a noastră a prejudiciat în vreun fel brandurile care ne-au fost alături în demersul nostru de a promova valorile de sănătate și excelența în medicină.(…) Prin urmare, dacă brandurile care ne-au susținut consideră că acordarea acestui premiu le-a adus prejudicii de imagine, am decis retragerea în mod oficial a acestuia, în ciuda faptului că alegerea noastră de a-l oferi a fost bazată pe total alte considerente decât cele pentru care Olivia Steer este acuzată în spațiul public”, a scris, pe Facebook, Florentina Opriș, organizatorul Femeilor care Dăruiesc Sănătate.

Aceasta a mai explicat că, în cadrul evenimentului, au fost premiate și alte „doamne excepționale”

„Mi-aș fi dorit ca spațiul public să observe și celelalte doamne excepționale din medicina românească care au fost premiate aseară și cărora nimeni nu le-a oferit până acum prea mare atenție sau o recunoaștere publică pentru toate eforturile pe care le-au depus și pentru toate rezultatele deosebite obținute de-a lungul timpului. Din păcate, spațiul public și-a ațintit atenția asupra unei singure persoane premiate în cadrul Galei de aseară și a a scos în evidență doar numele unei persoane așa-zis controversate, declanșând astfel un tăvălug care nu aduce niciun fel de beneficiu nimănui și care umbrește inclusiv numele persoanelor care merită tot respectul și recunoștința noastră”, a scris, pe Facebook, Florentina Opriș, organizatorul Femeilor care Dăruiesc Sănătate.

Premiul acordat vedetei a creat un val de reacții negative pe rețelele de socializare, dar și în rândul asociațiilor care activează în sănătate.

„Îmi pare foarte rău că nu am ajuns pentru că nu aș fi permis o asemenea mascaradă. Vorbim despre o persoană care luptă împotriva vaccinării, tratamentelor oncologice, medicinii care salvează vieți. Este absolut inacceptabil ceea ce s-a întâmplat. Nu înțeleg de ce au avut această reacție reprezentanții autorităților care au participat și care au primit premii, cum au putut sa stea pe scaune și să aplaude în momentul în care numele Oliviei Steer a fost pronunțat? De ce nu s-au ridicat oamenii aceia de pe scaun să spun că acest lucru nu se poate face. Trebuiau să se ridice și în momentul acela să își lase premiile și să plece. Ar fi fost un gest minim de onoare”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ana Maiță, președintele Asociației Mame pentru Mame.

În cadrul galei, printre alți invitați, au fost prezenți și președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Răzvan Vulcănescu, managerul Institutului Clinic Fundeni, Carmen Orban, dar și secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Rodica Nassar.

„Eu nu știu cine e Olivia Steer, pe mine nu mă influențează. Eu fac parte dintr-un guvern care a introdus în Parlament legea vaccinării, susțin această lege, am un copil vaccinat cu absolut tot. Nici nu pot să am o atitudine total nepoliticoasă pentru că mi s-a spus că ar fi trebuit să mă ridic și să plec. Nu puteam să spun că vin să iau un premiu, dar să mi se comunice toată lista de premianți. Ei (organizatorii -n.r.) au dat premiile pe niște criterii ale lor, unor femei reprezentative, din punctul lor de vedere. Eu militez pentru sănătatea românilor pe principii și politici sănătoase”, a explicat, pentru MEDIAFAX, secretarul de stat din ministerul Sănătății, Rodica Nassar.

Câțiva dintre sponsorii evenimentului au spus că nu au știut de prezența Oliviei Steer, precizând că sunt companii care susțin și promovează vaccinarea.

„Ieri, 18 Aprilie 2018, am avut o surpriză extrem de neplăcută! În cadrul evenimentului „Gala Femeilor Care Dăruiesc Sănătate”, organizat de Asociația pentru o Viață Sănătoasă din România, care se presupunea a susține excelența în medicină, știință și sănătate, s-au adus prejudicii valorilor pe care brandul AQUA Carpatica le-a promovat și le promovează încă de la bun început! Imaginea de brand a fost puternic afectată prin decernarea unui premiu de excelență unei persoane care promovează non-valorile științifice și medicale.(…) Brandul nostru nu a avut niciun fel de informații referitoare la desfășurătorul evenimentului și implicit nici numele celor care urmau să fie premiați în cadrul Galei. Valorile pe care le promovăm sunt legate de un stil de viață sănătos, de consumul unei ape minerale naturale filtrate natural, prin procese hidrogeologice de milioane de ani. Prin urmare, există o incompatibilitate crasă între valorile noastre și valorile susținute de Olivia Steer”, au precizat, pe Facebook, reprezentanții companiei Aqua Carpatica, unul dintre sponsorii evenimentului.

Printre sponsori s-au numărat și firme care activează în domeniul medical sau farmaceutic.

„Medicover este o companie de sănătate care practică și susține medicină bazată pe studii clinice și cercetare medicală și nu poate fi asociată cu mișcarea anti-vaccin sau cu principii personale ale unor persoane publice, față de care ne dezicem în totalitate. În rețeaua națională Medicover în fiecare zi se prescriu rețete medicale și se aplică tratamente din schemă națională de vaccinare, precum și alte tratamente specifice care demonstrează angajamentul nostru pentru prevenția, tratarea și siguranță tratamentelor pentru pacienții noștri”, scrie, pe Facebook, compania.

„Nu mai spun de sponsori, care nu cred că știau din avans că urmează să fie premiată doamna Olivia Steer. Sunt branduri uriașe, sunt asiguratori de sănătate, sper că nu știau că urmează să fie asociate cu numele uneia dintre cele mai toxice nume din spațiul public românesc”, a precizat Ana Maiță.

Într-o postare pe Facebook, Olivia Steer a mulțumit pentru premiul pe care l-a primit: „Aseară, la Athenee Palace Hilton, s-a scris un basm modern, cu happy end! Mai mult, curînd!”

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Marea campioană a ţării, la petrecerile cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment...
De ce a rupt-o Pepe cu Antena 1, de fapt: 'Mi s-a propus să ❗️'
FOTO. Andreea Raicu, sumă exorbitantă pentru a poza în Playboy! Cum arată vedeta acum în...
Cum arată Raluca Bădulescu după ce a slăbit 70 de kilograme. Dieta care o ajută...
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Cristina, fosta soție a lui Bănel Nicoliță, dezvăluiri despre fuga fostului fotbalist în SUA. Ce...
Ce trebuie să faci dacă scapi telefonul în apă. Urmează neapărat acești pași și îl...
Record la vaccinare: Peste 93.000 de români s-au vaccinat cu prima doză în ultimele 24...
Care a fost cea mai furată mașină în 2020? Este incredibil că nu e un...
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Judecătorii au lăsat în libertate un bărbat care a încercat să sărute forțat femeie. „Un...
ȘOCANT! Plin de datorii, Bănel Nicoliță a fugit din țară, de teama cămătarilor
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Secretul ULUITOR al cartofilor prăjiți! Trebuie să faci UN SINGUR LUCRU înainte să-i pui în...
Tranzacție uriașă între România și SUA. S-au cumpărat gazele din Marea Neagră
Cristinel DRAGOMIR s-a SUSPENDAT din funcția pe care o deține în Primăria Constanța
Secretul din spatele succesului „Așii Amanetului”. Ce avere avea „Bătrânul” înainte să moară
Este sărbătoare mare azi în calendarul ortodox. Ce NU ai voie să faci de Sf....
Se rupe Uniunea Europeană?! Profeţie cruntă la nivel înalt: UE îşi joacă ultima carte
NOUL VIURSU pune pe jar sistemul medical! Pacienții ajung în stare critică la spital. E...
Ţara din Europa care caută cu disperare angajaţi şi nu găseşte. Salariile sunt uriaşe
Cum se intră în magazinele Lidl, din 25 octombrie. Ce trebuie să ştie clienţii