Parcagiul-chirurg italian, dat pe mâna Poliției de Adina Alberts: Te inducea în eroare în discuții. Cât de ușor a obținut PARAFA

Redactor:
Daniela Timofti
Falsul medic italian a fost dat pe mâna Poliției de chirurgul estetician Adina Alberts. Vezi cât de "drastic" a fost pedepsit funcționarul care i-a eliberat escrocului codul de parafă

La început, după discuțiile cu „Matthew Mode”, chiar și un medic cu experiență putea fi păcălit. Însă observând că nu cunoaște nici cele mai elementare proceduri chirurgicale, esteticianul Adina Alberts și-a dat seama că ceva nu e în regulă și a sesizat Poliția.

„Eu sunt medicul care a constatat că acest doctor nu știe să opereze și eu am anunțat și Poliția. Eu am anunțat și Colegiul Medicilor, de la mine au plecat toate. Din momentul în care eu am anunțat Colegiul Medicilor, au trecut câteva luni bune, din păcate. Am anunțat, cred că la sfârșitul lunii octombrie sau noiembrie. Poliția și-a făcut datoria și a făcut dosarul pe care trebuia să-l facă, a făcut rost de probe”, a declarat Alberts, la B1 TV.

Pagina de Facebook a falsului medic italian

„L-am văzut cum se mișca în sala de operații, am avut câteva discuții. Să știți că la nivel de discuție medicală, omul este strălucit, te induce în eroare când stai de vorbă cu el în domeniul medical. N-ai niciun dubiu.(…) Induce ușor în eroare audiența. Eu nu am avut niciun dubiu, discutând cu el diverse proceduri medicale, că el nu este medic, că nu este chirurg plastician. Ulterior, au început să apară niște suspiciuni în momentul în care l-am văzut, de exemplu, cum injectează, cât de mare grijă are de sterilizarea instrumentarului și felul în care păstrează sterilitatea atunci când face un act medical. Ușor, ușor și eu, și asistentele mele ne-am dat seama că ceva e în neregulă,” a mai povestit Adina Alberts.

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a fost deschis un dosar penal in rem, în urma unei plângeri depusă marți de Colegiul Medicilor din București. Ancheta vizează infracțiunea de exercitare fără drept a unei profesii sau a unei activități.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) a depistat că parafa chirurgului fals italian a fost eliberată în data de 23 martie 2018 de Biroul de Informatică şi Biostatistică Medicală.

„Codul de parafă atribuit domnului Matteo Politi a fost eliberat iÌ‚n data de 23.03.2018 de către Biroul de Informatică şi Biostatistică Medicală. Conducerea instituţiei a demarat o anchetă internă și a sesizat iÌ‚n conformitate cu prevederile legale iÌ‚n vigoare Comisia de disciplină de la nivelul DSPMB pentru analizarea modului iÌ‚n care funcţionarul public din cadrul biroului mai sus menţionat a soluţionat solicitarea domnului Matteo Politi,” se arată într-un comunicat de presă.

Pagina de Facebook a falsului medic italian

Deocamdată, până la finalizarea cercetării, funcţionarul public menționat a fost mutat disciplinar iÌ‚ntr-un alt compartiment. La nivelul Biroului de Informatică și Biostatistică Medicală, a fost dispus un control pentru verificarea modului iÌ‚n care au fost eliberate toate codurile de parafă iÌ‚n cursul anului 2018.

„Direcţia de Sănătate Publică consideră regretabil acest fapt, conducerea va dispune toate măsurile necesare pentru ca un astfel de incident să nu se mai repete”, se mai arată în comunicat.

 

NEWS ALERT. Primul mare transfer reuşit de CFR Cluj în această iarnă. Campioana României i-a...
Cristi Borcea a vrut să se SINUCIDĂ! Episod şocant, dezvăluit târziu, în noapte
FOTO. Lidia Buble s-a pozat așa în baie! Ipostaza care arată că nu mai are...
Amendă uriașă pentru un șofer român în Franța. El trebuie să plătească 4 milioane de...
Cristi Borcea a recunoscut că și-a lovit soția! De ce a bătut-o și ce filosofie...
Sunt obligați sau nu medicii de familie să îi înscrie pe pacienți în programul de...
Avertismentul directorului general al OMS: Lumea se află în pragul unui eşec moral catastrofal
BANCUL ZILEI – Blonda indecentă și polițistul
Dacă te vaccinezi anti-Covid, primeşti marijuana gratis. Unde are loc campania
Cristi Borcea a vrut să se SINUCIDĂ! Episod şocant, dezvăluit târziu, în noapte
Ea este mândria romilor! Este frumoasă, dar și deșteaptă. A fost admisă la 5 facultăți...
Un FOTOGRAF amator care imortaliza niște capre negre din România a SURPRINS ceva neașteptat în...
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
A apărut încă o tulpină a virusului covid-19. Sute de mii de români vor fi...
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a...
Vestea extrem de tristă a dimineții legată de Sebi, copilul de 7 ani dispărut fără...
Spray-ul nazal care te protejează de COVID. Eficiența este de 95%
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Surpriză: Ce se întâmplă în Israel după ce a fost vaccinată peste un sfert din...
Un TATĂ i-a Pregătit Fetiței Lui MORMÂNTUL Și O Duce Acolo Zilnic. DE CE Face...
Inchide