Peste 500 de români au fost diagnosticați în 2016 cu cancer oral. Care sunt simptomele care trebuie să te trimită la medic

Peste 500 de români au fost diagnosticați în 2016 cu cancer oral. Care sunt simptomele care trebuie să te trimită la medic
Detalii în articol

„Orice persoană care observă apariția unei modificări anormale la nivelul cavității bucale, o excrescență, o ulcerație, o aftă persistentă, chiar și o mobilitate nejustificată a unui dinte, ar trebui să se prezinte cât mai repede la medic. Există tumori maligne care determină distrucția osului și astfel pacientul observă că i se mișcă un dinte”, a explicat Alexandru Bucur.

Afirmația a fost făcută în contextul organizării campaniei Zilele Prevenirii Cancerului Oral.

Medici din cadrul Spitalului de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. dr. Dan Theodorescu” din București au oferit consultații gratuite, în cadrul acestei campanii.

În cele două zile de consultații – joi și vineri-, 72 de pacienți au trecut prin cabinetele medicilor stomatologi. Specialiștii au indentificat doi pacienți care aveau leziuni cu potențial malign și care vor intra acum în programul de tratament.

„Scopul campaniei a fost identificarea în stadii precoce a diferitelor forme de cancer, prin încurajarea cetățenilor Bucureștiului să se prezinte la doctorul stomatolog. Mulți pacienți ajung prea târziu la medic, iar soluțiile terapeutice în fazele avansate ale bolii sunt limitate”, se arată într-un comunicat al Administrației Spitalelor șiServiciilor Medicale București, organizator al campaniei.

A fost a doua campanie de consultații gratuite din acest an, după cea de la începtul verii. Atunci, 104 pacienți au venit la medic, iar concluziile au fost îngrijorătoare: 12 cazuri de leziuni premaligne și maligne, ceea ce reprezintă 11,5 la sută din totalul celor care au venit la medic.

Campania Zilele Prevenirii Cancerului Oral a fost organizată la inițiativa Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. dr. Dan Theodorescu”, singurul cu acest profil din țară.

Inchide