Departamentul Social
05.09.2018
Sănătate

Pliante ANTI-VACCINARE cu informații false, distribuite în cutiile poștale: Vaccinul ROR conține celule de FETUȘI AVORTAȚI. Reacția ministrului Sănătății

Pliante ANTI-VACCINARE cu informații false, distribuite în cutiile poștale: Vaccinul ROR conține celule de FETUȘI AVORTAȚI. Reacția ministrului Sănătății
Campania anti-vaccinuri promovată pe Facebook și în cutiile poștale. Vezi imagini cu broșurile care redau informații false ce pot pune în pericol sănătatea populației

„Vaccinurile utilizate în România sunt sigure și eficace, fiind verificate după cele mai înalte standarde de calitate existente în lume. Ministerul Sănătății se delimitează ferm de campania de dezinformare și manipulare referitoare la ineficiența și riscurile vaccinării, apărută în spațiul public, pe rețelele de socializare sau prin materiale tipărite, distribuite în zone aglomerate sau în cutiile poștale”, au precizat reprezentanții Ministerului Sănătății, printr-un comunicat de presă.

MS condamnă campania anti-vaccinare. S. Pintea: Facem demersuri legale ca responsabilii să răspundă

Sursa citată mai precizează că autorii campaniei inițiate împotriva vaccinării utilizează – fără aprobarea Ministerului Sănătății sau a partenerilor săi – identitatea vizuală a campaniei, precum însemnele oficiale ale instituțiilor partenere, iar „materialele conțin informații false care pot induce în eroare părinții și pot pune în pericol sănătatea populației”.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, va face demersurile legale astfel încât responsabilii campaniei anti-vaccinare să răspundă pentru faptele lor.

„Condamn gestul iresponsabil al celor care recurg la astfel de modalități iresponsabile de dezinformare, cu consecințe grave pentru sănătatea populației. Am însă, convingerea că populația nu poate fi păcălită cu astfel de tertipuri și voi continua să fac tot ce îmi stă în putere pentru ca părinții să fie informați corect, astfel încât să ia cea mai bună decizie, de a-și vaccina copiii și de a le asigura astfel o viață sănătoasă. Vom face demersurile legale necesare pentru ca cei reponsabili să răspundă pentru faptele lor, ce pun în pericol sănătatea publică”, a declarat Sorina Pintea.

Precizările vin după ce, pe Facebook, circulă mai multe mesaje anti-vaccinare și fotografii cu broșuri care au fost distribuite în cutiile poștale.

MS condamnă campania anti-vaccinare. S. Pintea: Facem demersuri legale ca responsabilii să răspundă

„Vaccinul ROR conține celule de fetuși avortați! Vaccinarea este afacerea cu frica! Medicii încasează 25 de lei pentru fiecare vaccin pe care îl administrează! Este o afacere profitabilă! (…) Vaccinul ROR este cultivat pe embrioni de găină și pe celule fetale umane de la embrioni avortați. Vaccinul mai este contaminat și cu pesticide (Glifosat). Administrarea de antitermice sau de antibiotice la copiii cu pojar poate duce la intoxicații medicamentoase, comă sau deces”, se arată în broșurile menționate.

Inchide