PREMIERĂ în România. Se deschide primul cabinet stomatologic cu servicii gratuite destinate exclusiv copiilor

Redactor:
Ioana Sfârlea
PREMIERĂ în România. Se deschide primul cabinet stomatologic cu servicii gratuite destinate exclusiv copiilor
Scopul înființării acestui cabinet stomatologic

Cabinetul stomatologic finanțat de la bugetul local, care oferă servicii gratuite destinate exclusiv copiilor, va funcționa începând de miercuri.

Acesta a fost amenajat pe parcursul anului 2018, la cele mai noi standarde în domeniu, valoarea totală a investiției fiind de 108.278 lei, bani din bugetul local al Sebeșului.

De asemenea, a fost angajat, prin concurs, personalul medical de specialitate pentru cabinet.

„Scopul înființării cabinetului stomatologic vizează creșterea accesibilității populației școlare cuprinse în unitățile de învățământ de pe raza Municipiului Sebeș și a localităților aparținătoare (Lancrăm, Petrești, Răhău) la servicii stomatologice, creșterea gradului de conștientizare și informare a populației de vârstă școlară cu privire la regulile minime de igienă orală, toate acestea, în întâmpinarea Zilei Mondiale a Sănătății Orale, marcată în fiecare an în data de 20 martie”, a transmis Nadia Mitrea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sebeș.

Cabinetului stomatologic va fi deschis de luni până vineri, între orele 9.00-16.00, iar copiii pot primi consultații stomatologice curente și urgente, diagnosticarea și efectuarea tratamentului cariilor dentare, extracții dentare și tratamente de detartraj.

Foto: Hepta

Inchide