SEZONUL VIROZELOR este în toi. Copiii, cei mai expuși îmbolnăvirii. Ce trebuie să știe părinții

Redactor:
Daniela Timofti
SEZONUL VIROZELOR este în toi. Copiii, cei mai expuși îmbolnăvirii. Ce trebuie să știe părinții
Departamentul de Situații de Urgență (DSU) anunță că sezonul virozelor respiratorii este în toi, iar copiii sunt cei mai expuși îmbolnăvirii, precizând că virusul nu poate fi tratat cu antibiotice. Este important ca părinții să țină în permanență legătura cu medicul de familie.

„Sezonul virozelor respiratorii este în toi, iar copiii sunt cei mai expuși îmbolnăvirii. (…) Infecția de tract respirator superior sau răceala poate determina tuse, curgerea nasului, lăcrimare în exces, durere în gât și febră. Medicația antipiretică (care combate febra) poate reduce durerea și febra. Virusul nu poate fi tratat cu tratament antibiotic și medicația împotriva răcelii nu ajută”, informează Departamentul de Situații de Urgență, pe Facebook.

De asemenea, autoritatea spune că, de obicei, simptomele se ameliorează în 3-7 zile, dar în cazul copiilor, tusea poate persista câteva săptămâni.

Totodată, Departamentul de Situații de Urgență recomandă părinților să țină în permanență legătura cu medicul de familie, să nu administreze bebelușilor sub șase luni apă simplă.

„La copii de sub 2 ani nasul poate fi curățat folosind picături de ser fiziologic și aspirând cu un aspirator nazal sub formă de pară. Aspiratul frecvent al nărilor poate fi iritant pentru nou născuți și de aceea este mai bine a se efectua înaintea meselor” mai recomandă DSU.

Departamentul de Situații de Urgență recomandă părinților să folosească Paracetamol 15mg/kg la 4 ore pentru febră sau durere în gât, iar pentru copiii care au mai mult de șase luni, Ibuprofen 10 mg/kg la opt ore.

Inchide