Sorina Pintea revine în funcția de manager al unui spital: A fi ministru nu este o meserie

Redactor:
Roxana Din
Sorina Pintea revine în funcția de manager al unui spital: A fi ministru nu este o meserie
Sorina Pintea a anunțat, vineri, că se întoarce în funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș" din Baia Mare, după ce mandatul său de 1 an și opt luni petrecut în fruntea Ministerului Sănătății s-a încheiat ca urmare a trecerii moțiunii de cenzură.

Ministrul demis al Sănătății în urma moțiunii Sorina Pintea a precizat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că se va întoarce în funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență „Dr.Constantin Opriș” din Baia Mare, funcție pe care a ocupat-o înainte de a deveni ministrul Sănătății.

„Eu mă întorc la Baia Mare, manager la Spitalul Județean de Urgență „Constantin Opriș”, a precizat ministrul interimar al Sănătății.

Sorina Pintea a declarat că nu se aștepta ca moțiunea de joi din plenul Parlamentului să treacă, însă a precizat că demersul „este un exercițiu democratic de care a uzat opoziția”.

„Este normal, se întâmplă într-o democrație. A fi ministru nu este o meserie. Ce m-a deranjat să spun a fost faptul că am constatat că loialitatea, bunul simț și cinstea sunt niște chestiuni care nu prea au de-a face cu politica.Cred că asta a fost marea mea dezamăgire”, a spus Sorina Pintea.

Pintea a menționat că nu s-a așteptat ca moțiunea să fie votată și de către anumiți colegi de partid: „Exact asta spuneam. Eu nu am exercițiu trădării și nu înțeleg acest tip comportamental”, informează ministrul.

„Vreau să spun că nu am avut timpul fizic să mă aplec asupra anumitor probleme, dar până la urmă a fost o perioadă scurtă . Un an și opt luni nu înseamnă foarte mult într-un minister al Sănătății. Este nevoie de continuitate și de predictibilitate dar mai ales este nevoie de consens. (…) În general vizavi de măsurile pe care le-am luat criticile nu au fost foarte multe și asta îmi asum – am declarat și declar în continuare: Sănătatea nu are culoare politică. Aici ar trebui cu adevărat să funcționeze consensul „, a spus Pintea în privința chestiunilor nefinalizate din Minister.

Moțiunea de cenzură a fost adoptată, joi, în plenul reunit al Parlamentului, fiind 238 de voturi „pentru”, patru „împotrivă” și trei voturi anulate. Astfel, Guvernul Dăncilă a picat. Sorina Pintea a fost ministru al Sănătății în Guvernul Dăncilă.

Inchide