STRIDII CU CASTRAVEȚI sau SOMON CU CITRICE. Două REȚETE DELICIOASE pe care să le încerci de Revelion

Redactor:
Paula Rotaru
Video. Se spune că e bine să mâncăm pește în noaptea dintre ani pentru a avea parte de noroc în noul an. Vezi câteva rețete cu pește și fructe de mare pentru Revelion

Dacă ai nevoie de puțină inspirație în acest sens, ai nimerit exact unde trebuia. Ți-am pregătit câteva rețete cu pește și fructe de mare pentru Revelion.

Păi ce să mai tragem de timp. Uite prima rețetă!

Stridii cu castraveți și verdețuri proaspete

Ingrediente: 20 de stridii proaspete; o jumătate de pară tocată cubulețe mici; un castravete fin tocat; un ardei iute verde tocat mărunt; câteva fire de coriandru tocat mărunt; o jumătate de linguriță de semințe de coriandru; o linguriță de rădăcină de ghimbir dată pe răzătoare; zeama de la o lămâie; o linguriță de sos de pește; o lingură de ulei de măsline; sare și piper, după gust.

Mod de preparare:

Într-o tigaie, se prăjesc semințele de coriandru pentru 2 minute. Se pisează apoi semințele într-un mojar. Într-un bol, se amestecă toate ingredientele, mai puțin stridiile. Se pun jumătățile de stridii pe un platou cu gheață și se adaugă în fiecare câte o linguriță din amestecul de legume și condimente. Se servesc imediat, cu diverse sosuri, după preferințe.

Stridii cu castraveți și verdețuri proaspete

A doua rețetă sună cam așa:

Frigărui cu anghinare și somon afumat

Ingrediente: 15 inimi de anghinare, scurse de ulei (se găsesc la conservă); tulpini de țelină; somon afumat; o ceapă roșie.

Mod de preparare:

Se dau inimile de anghinare la cuptorul preîncălzit, timp de 10 minute, până se rumenesc. Tulpinile de țelină și ceapa se taie în bucăți de 2-3 centimetri și se frig la tigaie, într-o lingură de ulei, timp de 3 minute. Se pun pe frigărui bucăți de somon, anghinare, ceapă și țelină.

frigărui de somon cu anghinare

Aceasta sigur te va convinge.

Somon la cuptor cu salată de citrice

Ingrediente: un file de somon; sare și piper, după gust; 2 lingurițe de ulei de măsline; 2 lingurițe de semințe de mac; 2 portocale sau mandarine; un grepfrut; un avocado; 2 fire de ceapă verde.

Mod de preparare:

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Se pune somonul pe o foaie de copt și se asezonează cu sare și piper. Se pune la cuptor pentru 20 de minute. Între timp, se amestecă într-un bol feliile de citrice și avocado cu uleiul de măsline și semințele de mac și se dă gust cu sare și piper. Se îndepărtează pielea somonului. Se așază carnea pe un platou și se adaugă salata de fructe. Opțional, se poate adăuga ceapă verde tocată fin.

Citește continuarea pe CSID!

Foto: Hepta/ Captură

Inchide