• Publicat:
  • Actualizat:
Sănătate

STUDIU. Zece pastile de Ecstasy pe an pot duce la pierderi de memorie

STUDIU. Zece pastile de Ecstasy pe an pot duce la pierderi de memorie
Pastilele de ecstasy sunt dăunătoare pentru memorie, chiar și în cantități mici

Pastilele de ecstasy sunt dăunătoare pentru memorie, chiar și în cantități mici, se arată într-un studiu recent publicat în jurnalul medical Addiction și citat de Daily Mail.

Pierderile de memorie sunt similare celor din etapa de instalare a demenței și pot apărea chiar și după administrarea a zece pastile de ecstasy pe an, ceea ce înseamnă mai puțin de o pastilă pe lună.

Timp de un an, cercetătorii de la Universitatea din Cologne au monitorizat activitatea cerebrală a unui grup de tineri care mai consumaseră narcotice și în trecut.

La finalul studiului, 23 de dintre subiecți au devenit consumatori activi de ecstasy, ajungând să consume între 10 și 62 de pastile până la finalul celor 12 luni de monitorizare.

Cei 23 de participanți care au ajuns să consume ecstasy în mod regulat s-au confruntat cu deteriorarea memoriei episodice, problemă care nu a apărut și în cazul celorlalți subiecți.

Memoria episodică este cea respensabilă de înregistrarea detaliilor legate de experiențele personale, cum ar fi informații despre ultimul film pe care l-au văzut, despre persoana cu care l-au vizionat sau locul unde au stat în sală. Astfel de lapsusuri sunt un indicator demenței în fază incipientă.

Specialiștii avertizează că aceste pierderi de memorie nu pot fi sesizate în fază incipientă, efectele ei fiind detectate abia după ce creierul a fost afectat. Totuși, cei care renunță la timp la consumul de ecstasy au șanse să se recupereze.

 

Inchide