Trei greșeli pe care le faci atunci când te speli pe dinți. Cum le poți corecta

Trei greșeli pe care le faci atunci când te speli pe dinți. Cum le poți corecta
Publicat: 18/10/2014, 20:41
Actualizat: 03/09/2019, 00:40

Când vine vorba despre igiena orală, multe persoane fac greșeli care le pot afecta sănătatea dinților și a gingiilor. Este vorba despre periajul incorect, timpul infim acordat acestui moment, dar și lipsa controalelor regulate la medicul stomatolog, relatează ȘtirileProTV.

Recomandările internaționale spun că orice persoană ar trebui să meargă la dentist o dată la șase luni, chiar dacă nu are probleme.

Pe de altă parte, periajul trebuie făcut de două ori pe zi, cu mișcări verticale dinspre gingie spre vârful dinților, precizează specialiștii. În timpul igienizării trebuie însă să se țină cont că și pe suprafața limbii există placă bacteriană, dar și în spațiile inter-dentare.

Când vine vorba de durata periajului, aceasta trebuie să fie de două minute.

Medicii stomatologi atrag însă atenția că nu este indicat ca periajul să fie realizat imediat după ce o persoană a consumat fructe, sucuri de fructe, răcoritoare sau apă carbogazoasă. Asta pentru că smalțul dinților poate fi afectat.

Așadar, cel mai bine este ca periajul să fie făcut după o jumătate de oră, când mediul din cavitatea orală se reechilibrează.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase