„Umblă cu cioara vopsită pe banii proștilor”. O femeie acuză că puiul pe care voia să-l gătească s-a decolorat. Medic veterinar: „Nu utilizăm nicio substanță artificială”

„Umblă cu cioara vopsită pe banii proștilor. O femeie acuză că puiul pe care voia să-l gătească s-a decolorat. Medic veterinar: „Nu utilizăm nicio substanță artificială
Publicat: 22/03/2019, 17:34

Cătălina Anghel a postat pe Facebook două imagini: una cu puiul galben în ambalaj, și cealaltă cu produsul decolorat, care a stat pentru două ore la saramură:

„Mă mănâncă degetele de nervi, nu pot să nu scriu. Azi am râs isteric. De ce? Pentru că unii umblă cu cioara vopsită sau…puiul vopsit, cum vreti să spuneți. Și încă pe bani buni, pe banii proștilor ca mine.
Eu împăcată că mănânc sănătos, mă duc și cumpăr Puiul Fericit. Dau 40 lei pe el cu gândul că na, scrie că e crescut natural și că „are chiar culoarea puiului de altadată, crescut ca la curte”. De dimineață pun o pulpă la saramură pentru 2 ore (o cană cu apă și 2 lingurițe de sare, nimic altceva). Când să-l scot ca să-l gătesc, surprizăăă!Puiul s-a decolorat. Nu mai este „galben ca cel de curte” ci în pete ca dalmațianul.
Ei, și mă întreb cum li se permite acestor impostori sa mintă cu atâta nonșalanță”, a scris Cătălina Anghel pe Facebook.

Peste 30.000 de internauți au distribuit povestea puiului vopsit.

„Nu vreau să se inteleagă prin această postare că vreau să fac publicitate negativă firmei și nici nu doresc foloase necuvenite, este doar o constatare care m-a făcut să mă simt nefericită. Postarea a luat o amploare neasteptată însă presupun că cei de la Agricola pot aduce dovezi sau o explicație logică pentru cele întâmplate”, a completat Cătălina Anghel.

Reacția directorului MQ Agricola nu a întârziat să apară. Medicul venerinar îi asigură pe clienți că acea culoare gălbuie nu este cauzată de substanțe artificiale și explică de ce s-a decolorat carnea:

„Culoarea galbenă a acestui pui (rasa Hubbard, cu crestere lenta), crescut în medie 60 de zile, vine din hrana 100% vegetala (din care 70% porumb și grâu, soia, srot de floarea soarelui, gluten de porumb, faină de gălbenele, minerale). Putemobserva această culoare gălbuie, în comparație cu puiul așa-numit industrial, la nivelul epidermei (stratului exterior al pielii), sub piele, sub forma de grăsime (distribuită anatomic în proporții diferite, de exemplu mai multă și mai galbenă pe interiorul pulpei, decât pe exteriorul acesteia) și chiar în țesutul muscular (in carne). Oricine a consumat acest pui în ultimii ani s-a putut convinge de calitatea intrinsecă a cărnii. Epiderma, stratul superficial de la suprafața tegumentului, în contact cu mediu acid, mediu salin sau chiar cu apa peste o anumita temperatură (la opărire de exemplu), suferă transformari. Acest fenomen se poate observa într-o mai mare sau mai mică măsură la orice tip de carne. Vă asigurăm că această culoare a puiului este rezultatul exclusiv al hrănirii naturale și că nu utilizăm nicio substanță artificială în hrana puilor”, a declarat Marinel Iacob, director MQ Agricola, medic veterinar.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?!...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ești obligat să reduci viteza la trecerea de pietoni dacă NU e nimeni pe trecere?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
De ce l-a părăsit Simona Florescu pe Ion Dichiseanu: "Eu stiu foarte bine ce s-a...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Musculițele care zboară în jurul fructelor nu sunt muște de fructe. Cum să scăpăm de...