• Publicat:
  • Actualizat:
Social

A crezut că-i „face” pe nemți de două mașini Audi, în valoare de 158.000 euro. Ce a pățit românul escroc

A crezut că-i „face” pe nemți de două mașini Audi, în valoare de 158.000 euro. Ce a pățit românul escroc

Un bărbat român în vârstă de 40 de ani, domiciliat în Alba Iulia, a fost reținut de polițiști și predat cu cătușe la mâini autorităţilor judiciare din Germania, acolo unde va fi judecată pentru înşelăciune. Individul a achiziţionat în leasing două autoturisme de lux marca Audi, în martie și iunie 2018, dar n-a plătit decât primele rate!

Mașinile valorau 158.000 de euro. C. Johannes a crezut că poate să-i păcălească pe nemți și a părăsit Germania cu cele două autoturisme, deși fusese somat să le predea la reprezentanță, după ce întârziase nejustificat plata ratelor, scrie adevărul.ro.

În motivarea deciziei de arestare scrie că, la 5 martie 2018, cetățeanul român a cerut într-un centru de vânzare din Augsburg finanţare pentru autovehiculul Audi A6. Suma împrumutului: 40.217,30 euro. Ratele lunare erau de 481,22 euro şi cu o rată finală de 22.893,38 euro.

„Datorită situaţiei sale economice la efectuarea comenzii, învinuitul a luat în calcul cel puţin tacit că va rămâne dator cu ratele. Având încredere în capacitatea financiară a învinuitului, contractul de finanţare a fost încheiat. Acesta a plătit doar două rate, după care a refuzat să mai achite sumele de bani”, se arată în document.

Ulterior, la 23 mai 2018, simulând a avea capacitatea şi voinţa de a plăti, C. Johannes a cerut finanţare în sistem leasing și pentru un autoturism Audi SQ7, în valoare de 118.052 euro! În data de 21 august 2018, societatea din Germania a reziliat contractele de finanţare şi l-a somat pe român să restituie cele două mașini, însă acesta a plecat cu ele în România! Autovehiculele au fost găsite la 20 septembrie 2018 la adresa soţiei.

Potrivit Codului penal german, cetățeanul român C. Johannes va fi cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, infracţiune pedepsită cu închisoare până la 5 ani.

„În prezenta cauză, instanţa constată că mandatul european de arestare emis în baza mandatului german de arestare preventivă pe numele persoanei solicitate conţine toate informaţiile prevăzute de art. 87 din Legea nr. 302/2004. Persoana solicitată a fost prezentă în faţa instanţei, fiindu-i verificată identitatea şi neexistând obiecţii privitoare la acesta şi i s-a înmânat o copie a mandatului european de arestare în limba română. Persoana solicitată a declarat în faţa instanţei că nu este de acord cu predarea sa, fiind întocmit procesul-verbal în acest sens”, se mai afirmă în motivarea mandatului.

×
Inchide