Amenzi de aproape 750.000 de lei pentru încălcarea măsurilor sanitare. Câți români au semnalat nereguli la linia telefonică specială

Amenzi de aproape 750.000 de lei pentru încălcarea măsurilor sanitare. Câți români au semnalat nereguli la linia telefonică specială
Sursa: Mediafax Foto
Publicat: 12/07/2020, 16:52
Actualizat: 12/07/2020, 17:25

Peste 2.000 de sancțiuni au fost aplicate după de aproape 5.000 de operatori economici și peste 15.000 de români au fost verificați, în cursul zilei de sâmbătă, de echipele mixte a patru ministere și autorități locale, pentru a vedea dacă respectă măsurilor de protecție sanitară pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Angajații Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, împreună cu autoritățile locale au verificat în cursul zilei de sâmbătă 4.819 operatori economici și 15.035 de persoane, a anunțat, duminică, Ministerul Afacerilor Interne, printr-un comunicat de presă.

La controalele au participat 5.388 de polițiști, 2.298 de jandarmi, 601 polițiști de frontieră, 193 cadre ISU, 1.464 de polițiști locali, 115 reprezentanți ANSVSA, 45 inspectori ANPC, 90 de reprezentanți ai structurilor Ministerului Sănătății, 81 angajați ai Ministerului Muncii, 11 oficiali din cadrul Ministerului Transportului și 10 reprezentanți ai autorităților publice locale.

La acțiunile de pe litoral a participat chiar și ministul Muncii, Violeta Alexandru, care le-a cerut operatorilor economici mai multă implicare și măsuri suplimentare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

49 de amenzi pentru managerii teraselor

Potrivit MAI, în cursul zilei de sâmbără au fost aplicate 2.124 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 748.050 lei, cele mai multe fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

  • 27 de sancțiuni contravenționale operatorilor economici pentru organizarea de activități în spațiul public sau privat închis pentru care au fost instituite interdicții și restricții, în valoare de 41.600 de lei;
  • 22 de sancțiuni contravenționale persoanelor fizice pentru participarea la activități în spațiul public sau privat închis pentru care au fost instituite interdicții și restricții, în valoare de 4.400 de lei;
  • 1.426 de sancțiuni contravenționale în valoare de 180.800 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală;
  • 49 de sancțiuni contravenționale în valoare de 46.000 de lei, pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor privind distanțarea fizică și locul prevăzut la mese.

Printre acesta se numără și ceel aplicate în urma controalelelor din Centrul Vechi al Capitalei unde echipele de polițiști, polițiști locali, jandarmi și comisari de la Protecția Consumatorului au dat zeci de amenzi în valoare totală de peste 200.000 de lei pentru neregulile descoperite.

Mai mult, conform raportării MAI, în cadrul acțiunilor desfășurate au fost aplicate 465 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 150.650 de lei, pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, conform Legii nr. 61/1991.

20% din sesizările la TELVERDE, confirmate

La linia telefonică TELVERDE (0800800165)- dedicată special sesizării neregulilor în context COVID – 19, operaționalizată începând din 4 iulie, au fost primite 44 de apeluri telefonice.

Potrivit MAI, sesizările au fost direcționate pentru verificări la nivelul municipiului București și a 18 județe, fiind semnalate în special nereguli privind purtarea măștii de protecție și păstrarea distanțării sociale. Din totalul faptelor sesizate la linia TELVERDE, nouă s-au confirmat în urma verificărilor.

MAI precizează că acțiunile pentru protejarea sănătății cetățenilor vor continua și mulțumește operatorilor economici din industria HORECA și angajaților acestora care au respectat normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, dar și tuturor cetățenilor responsabili care au înțeles importanța măsurilor de protecție sanitară.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Guvernul schimbă Codul Fiscal. Reguli noi la plata impozitului pe anumite clădiri
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”