Aproape 90 de unități școlare din Capitată și 5.000 din țară vor funcționa online săptămâna viitoare, pentru că rata de vaccinare a personalului este sub 60%

Aproape 90 de unități școlare din Capitată și 5.000 din țară vor funcționa online săptămâna viitoare, pentru că rata de vaccinare a personalului este sub 60%
Sursa foto: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 13/11/2021, 13:02

Pe lista unităților școlare din București care își vor desfășura activitatea online în săptămâna 15 – 19 noiembrie, un total de 98 de grădinițe, școli, licee, cluburi, doar 9 intră în acest sistem de predare ca urmare a solicitării unității și aprobării din partea ISMB, iar restul pentru că rata de vaccinare împotriva COVID-19 a personalului este sub pragul de 60%. La nivel național, aproape 28% din unitățile de învățământ preuniversitar sunt în a doua situație.

Inpectoratul Școlar al Municipiului București a publicat lista cu toate unitățile de învățământ preuniversitar care vor trece în online săptămâna următoare, atât publice, cât și private.

Din totalul de 98 de unități, în 89 rata de vaccinare a personalului este sub 60%, iar în 9 dintre ele s-a cerut trecerea în online în baza art. 3 alin. 2 din Ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății nr. 5338/2015 , care prevede că: „În situații justificate de infrastructura și resursele existente, unitățile de învățământ/unitățile conexe pot desfășura activități didactice în sistem online cu aprobarea ISJ/ISMB, chiar și în situația în care nu se impune suspendarea cursurilor cu prezență fizică”.

Printre unitățile care au cerut trecerea în online, toate puplice, se numără Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Emil Racoviță” sau Centrul de Educație Specială.

Din totalul de 98, 15 sunt unități private.

Lista unităților de învățământ preuniversitar din Municipiul București care își vor desfășura activitatea online, în săptămâna 15-19 noiembrie:

Scoli Online 15-19 noiembrie București by Gandul.info on Scribd

Situația la nivel național

Și Ministerul Educației a publicat, sâmbătă, lista cu rata de vaccinare din toate unitățile de învățământ (cu personalitate juridică și structuri arondate).

Comform datelor transmise vineri seara. în urma centralizării datelor transmise de inspectoratelor școlare județene, unitățile de învățământ, inclusiv palatele copiilor, cluburile copiilor, cluburile sportive școlare, vor funcționa în săptămâna 15 – 19 noiembrie 2021 astfel:

  • Număr unități cu activitate față în față: 12.882 (71,86%);
  • Număr unități de învățământ integral în sistem online ca urmare a ratei de vaccinare mai mică de 60%: 4.983 (27,8%);
  • Număr unități cu activitatea integral în sistem online ca urmare a aplicării art. 3 alin. 2 din ordinul comun (solicitare a unității și aprobare ISJ/ISMB): 55 (0,31%);
  • Număr unități de învățământ integral în sistem online ca urmare a aplicării art. 6 alin. 2 din ordinul comun (cel puțin 50% din nr. de clase suspendate): 6 (0,03%);
  • Număr unități de învățământ integral în sistem online ca urmare a aplicării art. 6 alin. 9 din ordinul comun (anchetă DSP, hotărâre CJSU): 0.

Lista unităților de învățământ (cu personalitate juridică și structuri arondate), la nivel național, incluzând ratele aferente de vaccinare ale personalului:

Rata de Vaccinare Unitati Invatamant 13.11.2021 by Gandul.info on Scribd

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult