„Au rupt bucăți din el și are coșmaruri”. Povestea tulburătoare a lui Aron, băiețelul de 10 ani sfâșiat de o haită câini, în timp ce venea de la școală

„Au rupt bucăți din el și are coșmaruri”. Povestea tulburătoare a lui Aron, băiețelul de 10 ani sfâșiat de o haită câini, în timp ce venea de la școală
Sursă foto: Shutterstock.com
Publicat: 23/02/2022, 09:00
Actualizat: 23/02/2022, 11:39

Aron, un băiețel de 10 ani, este nevoit să străbată zilnic 10 kilometri ca să ajungă la școală, în Sfântu Gheorghe. Nu are bani pentru autobuz, aşa că se trezeşte cu noaptea în cap şi, pe ulițele cu noroaie și hârtoape, înfruntă întunericul şi pericolele pentru a învăța.

În urmă cu 10 zile, pe drumul de întoarcere către casă, copilul a fost atacat de o haită de câini și a fost sfâșiat de colții animalelor înfometate.

A ajuns la spital aproape mort, iar medicii l-au operat deja de trei ori, în încercarea de a-i vindeca rănile care i-au străpuns pielea. Urmează alte intervenții chirurgicale și grefe de piele.

Odată ajuns pe patul de spital, medicii de la Spitalul din Brașov au descoperit că Aron suferă de un alt diagnostic: diabet insulino-dependent.

A început să mănânce, însă are coșmaruri foarte mari din cauza câinilor. Se trezește din somn și are impresia că este mușcat de câine. Medicul spune că cel puțin 14 zile va sta în spital, iar recuperarea este de lungă durată, pentru că sunt efectiv rupte bucăți de copil”, mărturisește, pentru Gândul, Virginia Alexandrescu, reprezentantă a Asociaţiei Kastel care a început o campanie de strânge fonduri pentru salvarea băiețelului și caută o soluție împreună cu primarul din Sfântu Gheorghe, județul Covasna.

Aron nu are apă și curent acasă

Pentru recuperare, Aron are nevoie atât de psiholog, cât și de kinetoterapie. Casa în care locuiește cu mama și fratele de 15 ani este sărăcăcioasă și aproape de pădure. Familia nu are apă și nici curent, iar Aron este nevoit să se spele la lighean, cu apă încălzită pe plită.
Nu este posibilă recuperarea copilului în condiții septice. Primul lucru la care primarul s-a gândit este că, dacă Aron va fi externat în 14 zile, și cu siguranță nu va fi vindecat, va încerca să-l interneze într-un alt spital, măcar o lună de zile. Dacă nu, trebuie găsită o soluție, pentru că nu se va putea recupera acolo”, mai spune Virginia Alexandrescu.

Poliţia face cercetări în acest caz, iar un bărbat în vârstă de 41 de ani, care deţine mai mulţi câini de luptă, a fost plasat în arestat la domiciliu, pentru 30 de zile, fiind acuzat că nu ar fi luat măsuri pentru a preveni atacul animalelor.

„S-a reţinut că, la data de 15.02.2022, în jurul orei 15:20, inculpatul, în calitate de deţinător al mai multor exemplare canine catalogate ca fiind câini periculoşi sau agresivi conform art. 1 lit. b respectiv art. 2 alin. 1 lit. a din OUG nr. 55/2002, nu a luat măsurile de prevenire a atacului canin prevăzute de art. 6 alin. 4 din OUG nr. 55/2002 şi a permis ca animalele să părăsească perimetrul proprietăţii sale, să ajungă în loc public fără botniţă şi fără a fi ţinute în lesă, unde au atacat persoana vătămată, minor în vârstă de 10 ani, şi i-au provocat prin muşcare leziuni traumatice deosebit de grave, care necesită 55-60 de zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii şi care i-au pus viaţa în pericol”, au precizat reprezentanţii Parchetului.

Orice sumă de bani îl poate ajuta pe Aron. Cine vrea să-l ajute să aibă o viață mai bună, o poate face donând în următoarele conturi:

Asociatia Kastel
☑Cui 38668288
☑Cont BCR RO41RNCB0053158483610001
✔️ BIC RNCBROBU
Specificați: Donatie Aron Mathe


Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării obținut în urma studiilor urmate la FJSC și Université Lumière Lyon 2. A lucrat în trustul citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase