Un copil de șase ani din Dâmbovița a fost atacat și ucis de câinele familiei

Un copil de șase ani din Dâmbovița a fost atacat și ucis de câinele familiei
Un copil de șase ani din Dâmbovița a fost atacat și ucis de câinele familiei/FOTO: Profipet
Publicat: 24/01/2022, 18:47

O tragedie fără margini s-a produs în cursul zilei de luni, într-o localitate din Dâmbovită, atunci când un copil în vârstă de șase ani a fost atacat ți ucis de câinele familiei, un ciobănesc caucazian.

La data de 24 ianuarie a.c., în jurul orei 09:00, Poliția Orașului Racari a fost sesizată pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 de către un bărbat cu privire la faptul că un minor de 6 ani, din Conțești, a fost mușcat de un câine.

O echipă de cercetare s-a deplasat la fața locului, ocazie cu care, din primele verificări, s-a stabilit că minorul, în timp ce se afla în grădina locuinței, ar fi fost mușcat în zona gâtului de un câine al familiei care nu era legat.

În urma leziunilor, minorul a decedat.

Familia mai are un băiat de 4 ani, iar mama este însărcinată în 7 luni. Familia se mutase de puțin timp în comună şi îşi luase câini, după ce au avut probleme cu hoţii. Câinele ciobănesc fusese cumpărat anul trecut.

Cadavrul a fost preluat de Serviciul de Medicină Legală Dâmbovița în vederea efectuării necropsiei.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, faptă prevăzută de art. 192 din Codul Penal și efectuează cercetări, urmând a se stabili cu exactitate toate împrejurările evenimentului.

Activitatea de cercetare penală se efectuează sub coordonarea și supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Răcari.