Bebeluș de câteva luni, abandonat în scara unui bloc. Ce a putut scrie mama pe un bilețel

Bebeluș de câteva luni, abandonat în scara unui bloc. Ce a putut scrie mama pe un bilețel
Bebeluș de câteva luni, abandonat în scara unui bloc. Ce a putut scrie mama pe un bilețel / Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 05/12/2022, 22:31

Caz cutremurător în orașul Bălți, din Republica Moldova. Un bebeluș de numai câteva luni a fost abandonat în scara unui bloc chiar de mama lui. Femeia a lăsat și lapte, dar și hăinuțe pentru micuț, plus un bilețel pe care a scris doar câteva cuvinte.

„ Îmi este greu să îl întrețin. Mă iertați, vă rog, nu am altă ieșire din situație”, a recunoscut mămica.

Copilașul, în grija Direcției de Asistență Socială

Crizantema Caraman, șefa Secției Protecția Copilului și Familiei din cadrul Direcției de Asistență Socială Bălți, a declarat pentru Nord Newsbebelușul s-a născut cu probleme de sănătate.

Numele, prenumele copilului, când s-a născut, data, luna, anul nașterii, vârsta lui, s-a născut bolnav. «Îmi este greu să îl întrețin. Mă iertați, vă rog, nu am altă ieșire din situație» și roagă pe cineva să aibă grijă de fiul ei. Ea s-a asigurat, laptele era cald, lângă copil au fost găsite hăinuțe de schimb. Când a lăsat copilul, a bătut la ușă pentru a se asigura că va fi luat” – Crizantema Caraman, șefa Secției Protecția Copilului și Familiei din cadrul Direcției de Asistență Socială Bălți

După consultul medical la care a fost supus, medicii au constatat că bebelușul abandonat are probleme de sănătate.

Vârsta pacientului este de 7-8 luni. Serviciul de asistență medicală urgență a adus copilul la departamentul pediatrie către orele 18:20. În momentul internării, starea pacientului era într-o situație deplorabilă sanitară. Copilul a fost diagnosticat cu malnutriție, bronșită și este suspect de pneumonie”, a spus Natalia Brașoveanu, purtător de cuvânt SC Bălți.

Tatăl biologic, contactat de asistenții sociali

Direcția de Asistență Socială Bălți a demarat o anchetă în vederea stabilirii cu exactitate a motivelor abandonului.

Am luat legătura cu tatăl biologic, îi vom trimite pozele, să vadă dacă el este tatăl și dacă el este copilul căutat. Avem careva presupuneri pe care urmează să le verificăm. Să examinăm posibilitatea, fie de a transmite copilu l celuilalt părinte, dacă anterior nu s-au depistat alte neglijări ale acțiunilor părintești, fie să fie transferat copilul de la spitalul, din secția de copii cu vârstă de fragedă, într-un centru de plasament pentru copiii de vârstă fragedă de pe strada Ivan Franco, până la stabilirea statutului copilului”, a mai spus Crizantema Caraman.

Până acum, din datele culese de asistenții sociali, mama copilului ar fi o tânără în vârstă de 22 de ani. Dacă va fi găsită vinovată, ea riscă să fie amendată cu suma de 27.500 de lei moldovenești și să presteze muncă în folosul comunităţii. Totodată, nu este exclusă nici varianta unei condamnări la închisoare pentru o perioadă de până la 2 ani.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase