Câți lei trebuie să scoți din buzunar pentru a dormi o noapte la cel mai scump penthouse din Mamaia. Mai scump decât o săptămână în Grecia

Câți lei trebuie să scoți din buzunar pentru a dormi o noapte la cel mai scump penthouse din Mamaia. Mai scump decât o săptămână în Grecia
Publicat: 23/07/2022, 09:47
Actualizat: 23/07/2022, 09:59

Pentru a sta într-un penthouse cu dotări de lux și cu vedere liberă la mare, turiștii trebuie să plătească zilnic mai mult decât ar da pentru un sejur obișnuit în Grecia.

Prețurile de pe litoralul românesc nu sunt cele mai accesibile pentru buzunarului unui român cu un salariu mediu, astfel că mulți aleg să plece în stațiuni din alte țări.

Cu atât mai mult în Mamaia, cea mai scumpă stațiune de pe malul românesc al Mării Negre, și și la standard de lux, prețurile sunt foarte piperate.

„Cine a avut bani de Mamaia până acum, acum este în Antalya”

Hotelierii spun că oferă preţuri bune pentru servicii şi mai bune, dar că infrastructura şi preţul parcărilor îi alungă pe turişti. Potrivit agenţilor economici din Mamaia, motivul pentru care staţiunea a avut mai puţini turişti, până în acest moment, este legat de preţul parcării.

„Mamaia este o staţiune mai scumpă, de-a lungul anilor prin tradiţie, Mamaia este o staţiune mai scumpă. Cine a avut bani de Mamaia până acum, acum este în Antalya, acum este într-o altă destinaţie externă. Eforie este stabil pentru că este o staţiune destinată celor care aleg bugete mai mici de vacanţă şi se bazează mai mult pe tichete de vacanţă”, spunea recent Corina Martin, președintele de onoare al Asociației Patronale RESTO Constanța.

Trecând peste „migrația” spre Eforie, Mamaia are în ofertă cazări de lux care au cerere, potrivit platformei de rezervări în regim hotelier booking.com.

Astfel, o noapte de cazare în cel mai scump penthouse din Mamaia costă peste 1000 de euro pe noapte (5.048 de lei).

Apartamentul are o suprafață de peste 100 de metru pătrați, un living open-space, cu bucătarie și spațiu de luat masa și o canapea și un dormitor cu pat dublu și o terasă cu vedere la mare, pe lângă toate dotările de rigoare – minibar, aer condiionat, frigider, aparat de făcut cafea, uscător de păr și alte servicii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase