CFR reacționează după acuzațiile grave privind bariera din Pipera: Îi asigurăm pe participanții la trafic că nu suntem „criminali” (VIDEO)

Publicat: 08/08/2021, 14:29
Actualizat: 08/08/2021, 14:39

Reprezentanții CFR au răspuns, duminică, acuzațiilor lansate la adresa companiei naționale și a ministrului Transporturilor pe contul de Facebook de Cristi Vasilcoiu, fost jurnalist și în prezent consilier parlamentar, care a publicat imagini de la bariera din Pipera, unde mașinile au rămas blocate pe linii și oamenii ar fi fost în pericol de moarte. 

„Criminali la CFR!”, „Drulăăăă!”, a scris, sâmbătă seara, pe contul de Facebook, Cristi Vasilcoiu, fost jurnalist de investigații și în prezent consilier al lui Marius Budăi (PSD), în vicepreședinte al Camerei Deputaților.

„Două mașini au rămas pe linii, pe celălalt sens, trenul era să le lovească centimetric!”

În postarea ilustrată cu două fotografii, Cristian Vasilcoiu susține că barierele de la trecerea cu calea ferată s-a coborât când a trecut un tren, apoi s-a ridicat „vreo 5 secunde”, ulterior au fost coborâte, timp în care au rămas bloocate pe linii patru mașini.

„Au coborât oamenii din mașinile rămase pe linii și au ridicat manual barierele (nu am apucat să prind în foto)! A venit alt tren în două minute! Două mașini au rămas pe linii, pe celălalt sens, trenul era să le lovească centimetric! Drulăăăă!”, a scris Cristi Vasilcoiu, sâmbătă seara.

CFR: Partipanții la trafic au încălcat Codul Rutier

Reprezentanții CFR SA au transmis, duminică, un răspuns amplu cu precizări ca urmare a imaginilor postate de fostul jurnalist, subliniind că semnalizarea la trecerea la nivel cu calea ferată era funcțională, iar participanții la trafic au încălcat prevederile Codului Penal.

Astfel, reprezentanții CFR precizează că:

  1. Trecerea la nivel cu calea ferată de la Pipera este semnalizată, conform prevederilor Codului Rutier, cu toate indicatoarele de siguranță, și anume: Indicator Rutier STOP (poziționat înaintea barierelor) Semnalizare acustică și luminoasă (montată înaintea barierelor) bariere automate cu semicumpene.
  2. Participanții la trafic au încălcat prevederile ART 58 (2), ART. 137 (1) și ART. 138 (1a), plecând de pe loc înainte ca semnalele luminoase să permită acest lucru, barierele fiind de asemenea în mișcare.
  3. Din imaginile surprinse de camerele de luat vederi, se observă că șoferul primului autoturism nu era oprit înaintea indicatorului rutier și al semnalelor luminoase, astfel încât să poată observa că acestea nu permit încă traversarea, și pleacă de pe loc în timp ce barierele erau în mișcare, încălcând astfel ART 137, 138 și 58 din CODUL RUTIER.
  4. CODUL RUTIER prevede următoarele obligații pentru participanții la trafic:

– să oprească în dreptul indicatorului care obligă la oprire (din imagini se observă că această prevedere din art. 58 este încălcată)

– să oprească atunci când barierele/semibarierele sunt coborâte sau în curs de coborâre/urcare (din imagini se observă că primul șofer, dar și următorii participanți la trafic, se înscriu în traversare în timp ce barierele erau mișcare, deci sunt încălcate prevederile art. 138 pct 1a și 137 pct. 1

În plus, CFR a atașat și imaginile de pe camerele de luat vederi, de unde rezultă potrivit comunicatului, că participanții la trafic nu respectă prevederile Codului Rutier la Tecerea la nivel cu calea ferată, deoarece aceștia s-au înscris în traversare chiar dacă semnalele luminoase nu permiteau acest lucru, iar barierele erau în mișcare.

„În final, îi asigurăm pe participanții la trafic că nu suntem „criminali”, suntem doar oameni conștienți că orice greșeală în trafic poate avea consecințe grave și de aceea facem apel la conducătorii auto să respecte toate prevederile Codului Rutier, astfel încât fiecare drum cu mașina să se termine în siguranță, acasă, lăngă familie!”, au transmis reprezentanții CFR.

Cristi Vasilcoiu: „Drulă și CFR: mortul e de vină!”

Într-o replică la replică, fostul ziarist susține că ministrul Transporturilor și CFR nu își asumă responasabilitatea, iar în caz de accident fatal, „mortul de de vină”.

„Drulă și CFR: mortul e de vină! În loc să admită că există o problemă și să încerce rezolvarea ei, CFR dă un comunicat în care ține să mă nominalizeze și să dea vina pe… șoferii care au trecut când s-a ridicat bariera. Băi nene, voi înțelegeți?! S-a ridicat bariera, dar de vină sunt șoferii! Așa că, Doamne ferește, în caz de accident, mortul va fi de vină, în opinia CFR și a lui Drulă!”, a scris Cristi Vasilcoiu, duminică după-amiază.

Tags:
Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...