Cîțu: Plătim toate facturile restante la Start-Up Nation. / „Ticăloșie marca PSD”

Cîțu: Plătim toate facturile restante la Start-Up Nation. / „Ticăloșie marca PSD”
Publicat: 12/09/2020, 14:39

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, acuză PSD că a alocat bani doar pe hârtie pentru programul Start Up Nation, iar fondurile bugetate au fost trasnsferate „baronilor”, astfel că, la începutul lui 2019, restanțele la plata facturilor Start-Up Nation erau de 1,4 miliarde lei.

Florin Cîțu a atacat, din nou, sâmbătă, reprezentanții PSD, pe care îi caracterizează drept „țepari”, după ce nu a virat banii promiși beneficiarilor progamului „Start Up Nation”, unde se acumulaseră restanțe la plată importante la începutul anului trecut, și conchide: „PSD trebuie să dispară”.

„Socialiștii nu au vrut niciodată să plătească facturile restante la Start-up Nation”

„La începutul anului 2019 restanțele la plata facturilor pentru Start-up Nation erau de 1,4 miliarde lei. Cu toate acestea, PSD a alocat pentru tot anul 2019 un buget de DOAR 383,6 milioane lei pentru plata facturilor restante în acest program. Bani alocați doar pe hârtie. Ticăloșie marca PSD. Exact că în cazul pensiilor, socialiștii nu au vrut niciodată să plătească facturile restante la Start-up Nation”, a scris Florin Cîțu, sâmbătă, pe contul de Facebook.

Ministru l Finanțelor acuză PSD că înainte de prima rectificare, PSD ar fi luat 100 de milioane de lei de la Start-Up Nation și i-a trimis baronilor PSD, iar la rectficarea bugetară au tăiat de la acest program 232,6 milioane lei pe care i-au transferat tot baronilor PSD.

„În noiembrie 2019 când am preluat guvernarea nu se plătise niciun leu (ZERO LEI) pentru Start-up Nation iar în buget mai erau DOAR 50 de milioane de lei. La rectificarea bugetară de la sfârșitul lui 2019 am alocat 300 milioane lei care au fost plătiți imediat iar în 2020 deja s-au plătit 310 milioane lei. Știți bine că nu am susținut această formă a Start-up Nation dar nu este vina celor care au crezut în promisiunea guvernanților socialiști care reprezentau statul în acel moment. Ei nu trebuie să sufere pentru că PSD-iștii sunt țepari. De aceea plătim TOATE facturile restante ale acestui program”, a scris Cîțu.

„Am salvat Start-up Nation de la falimentul la care PSD își condamnase propriul program. Pentru mine lucrurile sunt clare. PSD reprezintă cea mai mare nenorocire care s-a abătut asupra României în ultimii 30 de ani. Trebuie să dispară”, a conchis Cîțu.

Ticăloșie marca PSD!

La începutul anului 2019 restanțele la plata facturilor pentru Start-up Nation erau de 1.4…

Posted by Florin Cîţu on Saturday, September 12, 2020

Termen prelungit pentru depunerea cererilor de plată

Beneficiarii programului Start-up Nation 2018 pot depune cererile de plată sau de ramburare până la 31 decembrie, conform unui nou ordin de prelungire a termenului-limită, semnat de Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri și publicat în Monitorul Oficial în 11 august.

„Criza sanitară globală provocată de răspândirea SARS-CoV-2 a generat și pentru antreprenorii din programul Start-up Nation dificultăți în implementarea planurilor de afaceri, blocarea activității întreprinderilor prin nerealizarea integrală a achizițiilor, dar și întârzieri în efectuarea cheltuielilor și depunerea cererilor de eliberare a ajutorului de minimis”, se arata în documentul transmis de instituție.

În decembrie anul trecut, ministrul Virgil Popescu spunea că jumătate din beneficiarii către care Ministerul avea facturi restante în acest program și-au primit ajutorul financiar nerambursabil.

Potrivit procedurii din cadrul Schemei de ajutor de minimis din cadrul Programului Start–Up Nation, ediția 2018, schema este valabilă până la 31 decembrie 2020, plățile în cadrul schemei de minimis vor fi efectuate până la 31 decembrie 2021.

Prin Program se finanțează implementarea Planurilor de Afaceri, în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute, valoare alocației financiare nerambursabile fiind de maximum 200.000 lei/beneficiar, sumă care poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare) aferente proiectului.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Motivul pentru care Reghe a băgat divorț. Ce i-a făcut Prodanca! Ea și Gigi Becali
FOTO. Anna Lesko, o nouă apariție interzisă! Cum s-a afișat în fața fanilor: i-a căzut...
Sociopații au carismă și atrag ușor oamenii, însă caută să manipuleze. Cum recunoști un sociopat
Răzvan Simion, ATAC la adresa Lidiei Buble?! Ce a putut spune în direct: „De un...
Cum arată și cine este Ștefania, sora mai mică a lui Cristi Borcea! Se știu...
Horoscop SPECIAL. Care sunt cele mai norocoase zodii
Cabluri roase de şoareci în Bucureşti. Rozătoarele au întrerupt funcţionarea unor semafoare
BANCUL ZILEI – Femeile satisfăcute și afaceristul ingenios
Mai mulți români au fost confirmați cu varianta Delta a coronavirusului. În ce orașe circulă...
Motivul pentru care Reghe a băgat divorț. Ce i-a făcut Prodanca! Ea și Gigi Becali
O DRONĂ care a filmat prăbușirea cascadei Bigăr a scos la iveală ceva SUPRINZĂTOR
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Horoscop 18 iunie 2021. Zodia care profită de zilele de weekend
Heidi Klum și-a arătat susținerea pentru Germania în „cel mai mic bikini”. Puține femei ar...
Zile libere de Rusalii 2021. Bucurie mare pentru angajații din România. Cât vor sta acasă
VINE POTOPUL în România! Este cod galben de ALERTĂ chiar în această noapte
Exclusiv. Anamaria Prodan și fiul lui Reghe au rupt tăcerea. „Cât sunt în viață, nu...
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Veşti bune pentru salariaţi: Angajaţii vor avea parte de o minivacanţă de trei zile şi...