Cîțu: Plătim toate facturile restante la Start-Up Nation. / „Ticăloșie marca PSD”

Cîțu: Plătim toate facturile restante la Start-Up Nation. / „Ticăloșie marca PSD”
Publicat: 12/09/2020, 14:39

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, acuză PSD că a alocat bani doar pe hârtie pentru programul Start Up Nation, iar fondurile bugetate au fost trasnsferate „baronilor”, astfel că, la începutul lui 2019, restanțele la plata facturilor Start-Up Nation erau de 1,4 miliarde lei.

Florin Cîțu a atacat, din nou, sâmbătă, reprezentanții PSD, pe care îi caracterizează drept „țepari”, după ce nu a virat banii promiși beneficiarilor progamului „Start Up Nation”, unde se acumulaseră restanțe la plată importante la începutul anului trecut, și conchide: „PSD trebuie să dispară”.

„Socialiștii nu au vrut niciodată să plătească facturile restante la Start-up Nation”

„La începutul anului 2019 restanțele la plata facturilor pentru Start-up Nation erau de 1,4 miliarde lei. Cu toate acestea, PSD a alocat pentru tot anul 2019 un buget de DOAR 383,6 milioane lei pentru plata facturilor restante în acest program. Bani alocați doar pe hârtie. Ticăloșie marca PSD. Exact că în cazul pensiilor, socialiștii nu au vrut niciodată să plătească facturile restante la Start-up Nation”, a scris Florin Cîțu, sâmbătă, pe contul de Facebook.

Ministru l Finanțelor acuză PSD că înainte de prima rectificare, PSD ar fi luat 100 de milioane de lei de la Start-Up Nation și i-a trimis baronilor PSD, iar la rectficarea bugetară au tăiat de la acest program 232,6 milioane lei pe care i-au transferat tot baronilor PSD.

„În noiembrie 2019 când am preluat guvernarea nu se plătise niciun leu (ZERO LEI) pentru Start-up Nation iar în buget mai erau DOAR 50 de milioane de lei. La rectificarea bugetară de la sfârșitul lui 2019 am alocat 300 milioane lei care au fost plătiți imediat iar în 2020 deja s-au plătit 310 milioane lei. Știți bine că nu am susținut această formă a Start-up Nation dar nu este vina celor care au crezut în promisiunea guvernanților socialiști care reprezentau statul în acel moment. Ei nu trebuie să sufere pentru că PSD-iștii sunt țepari. De aceea plătim TOATE facturile restante ale acestui program”, a scris Cîțu.

„Am salvat Start-up Nation de la falimentul la care PSD își condamnase propriul program. Pentru mine lucrurile sunt clare. PSD reprezintă cea mai mare nenorocire care s-a abătut asupra României în ultimii 30 de ani. Trebuie să dispară”, a conchis Cîțu.

Ticăloșie marca PSD!

La începutul anului 2019 restanțele la plata facturilor pentru Start-up Nation erau de 1.4…

Posted by Florin Cîţu on Saturday, September 12, 2020

Termen prelungit pentru depunerea cererilor de plată

Beneficiarii programului Start-up Nation 2018 pot depune cererile de plată sau de ramburare până la 31 decembrie, conform unui nou ordin de prelungire a termenului-limită, semnat de Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri și publicat în Monitorul Oficial în 11 august.

„Criza sanitară globală provocată de răspândirea SARS-CoV-2 a generat și pentru antreprenorii din programul Start-up Nation dificultăți în implementarea planurilor de afaceri, blocarea activității întreprinderilor prin nerealizarea integrală a achizițiilor, dar și întârzieri în efectuarea cheltuielilor și depunerea cererilor de eliberare a ajutorului de minimis”, se arata în documentul transmis de instituție.

În decembrie anul trecut, ministrul Virgil Popescu spunea că jumătate din beneficiarii către care Ministerul avea facturi restante în acest program și-au primit ajutorul financiar nerambursabil.

Potrivit procedurii din cadrul Schemei de ajutor de minimis din cadrul Programului Start–Up Nation, ediția 2018, schema este valabilă până la 31 decembrie 2020, plățile în cadrul schemei de minimis vor fi efectuate până la 31 decembrie 2021.

Prin Program se finanțează implementarea Planurilor de Afaceri, în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute, valoare alocației financiare nerambursabile fiind de maximum 200.000 lei/beneficiar, sumă care poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare) aferente proiectului.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Decizie obligatorie pentru toți șoferii români. Noua lege UE îți blochează contul bancar
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
De ce Gică Popescu a refuzat să îi cumpere fiicei sale, Maria, o mașina scumpă:...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte