Cîțu: Plătim toate facturile restante la Start-Up Nation. / „Ticăloșie marca PSD”

Redactor:
Madalina Prundea
Cîțu: Plătim toate facturile restante la Start-Up Nation. / „Ticăloșie marca PSD”

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, acuză PSD că a alocat bani doar pe hârtie pentru programul Start Up Nation, iar fondurile bugetate au fost trasnsferate „baronilor”, astfel că, la începutul lui 2019, restanțele la plata facturilor Start-Up Nation erau de 1,4 miliarde lei.

Florin Cîțu a atacat, din nou, sâmbătă, reprezentanții PSD, pe care îi caracterizează drept „țepari”, după ce nu a virat banii promiși beneficiarilor progamului „Start Up Nation”, unde se acumulaseră restanțe la plată importante la începutul anului trecut, și conchide: „PSD trebuie să dispară”.

„Socialiștii nu au vrut niciodată să plătească facturile restante la Start-up Nation”

„La începutul anului 2019 restanțele la plata facturilor pentru Start-up Nation erau de 1,4 miliarde lei. Cu toate acestea, PSD a alocat pentru tot anul 2019 un buget de DOAR 383,6 milioane lei pentru plata facturilor restante în acest program. Bani alocați doar pe hârtie. Ticăloșie marca PSD. Exact că în cazul pensiilor, socialiștii nu au vrut niciodată să plătească facturile restante la Start-up Nation”, a scris Florin Cîțu, sâmbătă, pe contul de Facebook.

Ministru l Finanțelor acuză PSD că înainte de prima rectificare, PSD ar fi luat 100 de milioane de lei de la Start-Up Nation și i-a trimis baronilor PSD, iar la rectficarea bugetară au tăiat de la acest program 232,6 milioane lei pe care i-au transferat tot baronilor PSD.

„În noiembrie 2019 când am preluat guvernarea nu se plătise niciun leu (ZERO LEI) pentru Start-up Nation iar în buget mai erau DOAR 50 de milioane de lei. La rectificarea bugetară de la sfârșitul lui 2019 am alocat 300 milioane lei care au fost plătiți imediat iar în 2020 deja s-au plătit 310 milioane lei. Știți bine că nu am susținut această formă a Start-up Nation dar nu este vina celor care au crezut în promisiunea guvernanților socialiști care reprezentau statul în acel moment. Ei nu trebuie să sufere pentru că PSD-iștii sunt țepari. De aceea plătim TOATE facturile restante ale acestui program”, a scris Cîțu.

„Am salvat Start-up Nation de la falimentul la care PSD își condamnase propriul program. Pentru mine lucrurile sunt clare. PSD reprezintă cea mai mare nenorocire care s-a abătut asupra României în ultimii 30 de ani. Trebuie să dispară”, a conchis Cîțu.

Ticăloșie marca PSD!

La începutul anului 2019 restanțele la plata facturilor pentru Start-up Nation erau de 1.4…

Posted by Florin Cîţu on Saturday, September 12, 2020

 

Termen prelungit pentru depunerea cererilor de plată

Beneficiarii programului Start-up Nation 2018 pot depune cererile de plată sau de ramburare până la 31 decembrie, conform unui nou ordin de prelungire a termenului-limită, semnat de Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri și publicat în Monitorul Oficial în 11 august.

„Criza sanitară globală provocată de răspândirea SARS-CoV-2 a generat și pentru antreprenorii din programul Start-up Nation dificultăți în implementarea planurilor de afaceri, blocarea activității întreprinderilor prin nerealizarea integrală a achizițiilor, dar și întârzieri în efectuarea cheltuielilor și depunerea cererilor de eliberare a ajutorului de minimis”, se arata în documentul transmis de instituție.

În decembrie anul trecut, ministrul Virgil Popescu spunea că jumătate din beneficiarii către care Ministerul avea facturi restante în acest program și-au primit ajutorul financiar nerambursabil.

Potrivit procedurii din cadrul Schemei de ajutor de minimis din cadrul Programului Start–Up Nation, ediția 2018, schema este valabilă până la 31 decembrie 2020, plățile în cadrul schemei de minimis vor fi efectuate până la 31 decembrie 2021.

Prin Program se finanțează implementarea Planurilor de Afaceri, în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute, valoare alocației financiare nerambursabile fiind de maximum 200.000 lei/beneficiar, sumă care poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare) aferente proiectului.

 

Ce decizie au luat șefii de la PRO TV după ce Viviana Sposub și George...
FOTO. Oana Zăvoranu, apariţie controversată! Ce au putut vedea fanii i-a scandalizat
ALERTĂ pe piața alimentară! Toți cei care au cumpărat acest produs, sunt obligați să-l returneze...
Horoscop Neti Sandu 25 septembrie – O zodie are mare noroc la bani astăzi
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
ULTIMĂ ORĂ! Guvernul a decis. Aceste MĂSURI se prelungesc până la sfârșitul anului
CORONAVIRUS 24 septembrie. Situaţia pe judeţe. Bucureşti pe primul loc în topul infectărilor. Alte trei...
Sondaj IRSOP: Gabriela Firea ar câștiga alegerile locale 2020. Diferența dintre ea și Nicușor Dan
Ce decizie au luat șefii de la PRO TV după ce Viviana Sposub și George...
ALERTĂ pe piața alimentară! Toți cei care au cumpărat acest produs, sunt obligați să-l returneze...
CREATURA din ocean care îl ÎNGROZEȘTE chiar și pe marele rechin alb. Descoperire ȘOCANTĂ în...
Veste grea pentru pensionari! Ce are de gând să facă Guvernul cu pensiile. Planul nebănuit
DECIZIE DRASTICĂ! Toți acești români vor fi afectați
Prognoza meteo iarnă 2020-2021: Când vin ninsorile în România?
Hemoroizi sau cancer? Care sunt simptomele îngrijorătoare
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
×

Urmăriți Gândul LIVE Tragedie la Suceava. O tânără de 21 de ani a murit, iar o alta de 19 ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce mașina în care se aflau a intrat direct într-o betonieră.Călin Popescu Tăriceanu, candidatul ALDE la Primăria Capitalei, se află printre invitații Emmei Zeicescu

Publicată de Gandul pe Vineri, 25 septembrie 2020
Gândul LIVE!
Inchide