CONCEDIAT pentru consum excesiv de alcool la locul de muncă, un electrician și-a dat în judecată angajatorul și a câștigat procesul

CONCEDIAT pentru consum excesiv de alcool la locul de muncă, un electrician și-a dat în judecată angajatorul și a câștigat procesul
Sursa FOTO: pxfuel.com
Publicat: 24/04/2023, 08:56
Actualizat: 24/04/2023, 09:26

Caz inedit în Spania, acolo unde un bărbat care a fost concediat pentru consum excesiv de alcool și-a dat în judecată angajatorul și, culmea, a câștigat procesul.

Verdictul judecătorului arată, însă, cât de bine reglementată este piața muncii din Occident și mai ales regulile după care funcționează.

Au pus pe urmele lui un detectiv particular

Potrivit The Guardian, bărbatul care avea o vechime de 27 de ani în compania respectivă a fost concediat după ce un detectiv particular angajat de patronii săi l-a urmărit, fotografiat și a arătat că avea obiceiul să consume alcool în timpul programului de lucru.

Astfel, la data de 5 iulie 2022, el şi unul dintre colegi au fost observaţi oprindu-se la un bar, la ora 08:27. Totuși, detectivul nu a putut arăta și ce băuturi au consumat înăuntru cei doi bărbați. Mai departe în aceaşi zi, la prânz, electricianul și același coleg au cumpărat o pâine, alimente, patru cutii de bere San Miguel şi o sticlă de bere de un litru Estrella de Levante. Spre după-amiază, tot 5 iulie, persoana în cauză a fost zărită bând o altă cutie cu bere pentru ca ziua de lucru să se încheie cu încă o bere.

După alte două săptămâni, detectivul particular l-a văzut pe electrician stând la un pahar de vorbă împreună cu alți doi colegi; în total, şapte litri de bere, de dimineața până la prânz. Mai târziu în aceeaşi zi, încă două cutii de Heineken, după care, la sfârșitul programului, o „ultimă” bere pe ziua de lucru.

Și povestea s-a tot repetat zile la rând, remarcă The Guardian.

În scrisoarea de concediere primită de la companie, electricianul era informat că a fost dat afară „pentru consumul repetat şi excesiv de alcool în timpul programului de lucru, ceea ce a pus în pericol bunăstarea sa fizică şi a colegilor săi, atât la locul de muncă, cât şi la volanul autovehiculului companiei”.

Cum a văzut cazul judecătorul

Bărbatul a dat în judecată firma, iar magistratul care a analizat cazul său a tras concluzia că are motiv să se considere nedreptățit.

În niciun moment detectivul particular nu a făcut menţiuni cu privire la semnele de stare de ebrietate sau dezechilibrări în ceea ce priveşte mersul bărbatului.

Nu există nicio dovadă – documentară, de specialitate sau de martor – care să demonstreze fără echivoc că bărbatul se afla sub efectul alcoolului şi că era în stare de ebrietate, de intoxicaţie sau de beţi.

Nici nu s-a dovedit, nici măcar circumstanţial, că facultăţile sale fizice şi mintale erau reduse sau diminuate în timpul îndeplinirii sarcinilor sale de electrician şi nici că ar fi fost împiedicat de această stare atunci când a condus furgoneta companiei la sfârşitul zilei de lucru.

Un alt factor de avut în vedere este că faptele s-au petrecut în luna iulie în regiunile Murcia şi Cartagena, unde trebuie luate în considerare condiţiile climatice şi obiceiurile geografice”, a constatat judecătorul.

Astfel, observând că firma nu a oferit motive suficiente pentru concedierea bărbatului, Înalta Curte din Murcia a dispus reangajarea sa ori, după caz, despăgubirea electricianului cu suma de 47.000 de euro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Sicriu în formă de mașină, trandafiri albi și dedicații pe bandă rulantă! Imaginile durerii de...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Codul Muncii modificat oficial. Noi obligații pentru angajatori
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Meteorologii anunță că vremea se răcește și revin ploile