EXCLUSIV GÂNDUL.RO. Există un erou printre noi! Povestea bărbatului care a salvat o fetiță în față la AFI Cotroceni. Copila suferise un șoc anafilactic!

EXCLUSIV GÂNDUL.RO. Există un erou printre noi! Povestea bărbatului care a salvat o fetiță în față la AFI Cotroceni. Copila suferise un șoc anafilactic!
Există un erou printre noi! Povestea bărbatului care a salvat o fetiță în față la AFI Cotroceni. Copila suferise un șoc anafilactic! DETALII EXCLUSIVE / Sursa FOTO: Adrian Olteanu arhivă personală
Publicat: 22/03/2021, 20:55

EXCLUSIV GÂNDUL.RO. Există un erou printre noi! Povestea de față este despre un bărbat care a înțeles că a te implica înseamnă, uneori, chiar a salva vieți. Adrian Olteanu asta face și ultima dată s-a întâmplat sâmbătă, în fața mall-ului AFI Cotroceni. O fetiță „de nici 15 ani” a suferit un șoc anafilactic, iar el a intervenit la timp, reușind să o resusciteze.

Gestul său merită promovat și dat exemplu, de aceea GÂNDUL.RO l-a contactat, oferindu-i spațiu să își spună povestea.

Există un erou printre noi! Manevre de resuscitare timp de 15 minute

„Fetița are până în 15 ani, cred eu că undeva între 12-13 ani. A suferit un stop cardio-respirator, sâmbătă, în jur de 17.20, în față la AFI Cotroceni. Când s-a întâmplat asta, ea era împreună cu mai mulți prieteni, cunoscuți. Eu am fost alertat de aplicația «Există un erou» și am ajuns în 2-3 minute, o dată cu primul echipaj SMURD”, spune Adrian Olteanu. Au urmat 15 minute de manevre de resuscitare, „acele 15 minute parcă au fost ani”. Din câte se pare, fetița suferise un șoc anafilactic. „Vorbind cu băieții de la SMURD, am pus-o pe fetiță pe targă și am început manevrele de resuscitare. Apoi am urcat-o în ambulanță, acolo unde i-am eliberat căile respiratorii. Am încercat să o conectăm la oxigen, prin balon, și am continuat tot așa acest protocol, aceste manevre de resuscitare. A durat cam 15 minute până a venit un echipaj cu medic”, a povestit pentru GÂNDUL.RO „Eroul de la AFI”. Fetița a fost transportată la Pediatrie, secția de la Spitalul „Grigore Alexandrescu”.

Adrian Olteanu ține să remarce buna colaborare cu cei de la SMURD, „fiecare am știut ce avem de făcut. Comunicarea e foarte importantă, iar în cazul nostru a fost excelentă. Le-am spus că eu rămân la masaj, unul dintre ei a pus electrozii, altul i-a montat balonul de oxigen, apoi ne-am schimbat”.

Adrian Olteanu, voluntar în ASSB

Eroul de la AFI Cotroceni lucrează ca declarant vamal, nu are absolut nicio legătură cu medicina, dar dorința de a fi util și de a ști ce-i de făcut în astfel de momente l-au împins pe acest drum. „Am decis în urma unui teribil accident, o femeie lovită de un camion, că trebuie să învăț, trebuie să aflu ce se face în astfel de situații. Eu nu știam să acord un prim-ajutor, nu aveam habar despre manevre de resuscitare, nimic! Căutând pe Internet, am ajuns la ASSB, Asociația «Societatea de Salvare» București. Sunt voluntar aici, fac parte din programul «Există un erou». Noi suntem instruiți de personal acreditat, dăm un examen, iar cine ia notă mai mare de 7 are acces la o aplicație conectată la STS. Aplicația transmite alerte pe o rază de 1 km de locul în care te afli”.

Pentru Adrian Olteanu, înscris de doi ani în acest program, cazul fetiței de la AFI este al doilea stop cardio-respirator la care intervine și în care reușește resuscitarea persoanei cu probleme. „Ce înseamnă asta? Că persoana în cauză pleacă alături de echipajul de pe ambulanță cu semne vitale”.

Dacă sunt voluntari, oameni dornici să învețe cum pot acorda primul ajutor, pagina www.existaunerou.ro le stă la dispoziție, iar formularul de înscriere în programul „Există un erou” poate fi completat extrem de ușor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului