Focuri de armă între polițiști și traficanții de țigări. Un contrabandist, împușcat când încerca să dea cu mașina peste oamenii legii!

Focuri de armă între polițiști și traficanții de țigări. Un contrabandist, împușcat când încerca să dea cu mașina peste oamenii legii!
Focuri de armă între polițiști și traficanții de țigări. Un contrabandist, împușcat când încerca să dea cu mașina peste oamenii legii! / Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 26/01/2021, 08:45

Un nou incident grav arată cât de departe sunt dispuși să meargă traficanții de țigări când vine vorba să scape de urmărire. În zona Barajului Firiza, din Munții Gutâi, la un control de rutină, contrabandiștii au încercat să dea cu mașina peste oamenii legii! S-au tras focuri de armă, iar unul dintre infractori a fost rănit.

Este vorba despre un cetăţean din judeţul Maramureş, implicat în contrabanda cu ţigări. El a fost rănit în cursul unei operaţiuni efectuate de lucrătorii Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău.

Captura: un microbuz încărcat cu baxuri de țigări!

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, Iulia Stan, oamenii legii au observat două autoturisme de teren care staţionau pe un drum forestier. În momentul în care poliţiştii s-au deplasat spre autovehicule cu intenţia de a-i legitima pe şoferi, mașinile au demarat în trombă spre agenți, cu intenţia de a-i lovi.

În acel moment, lucrătorii noştri i-au somat să se oprească, dar observând că şoferii nu încetinesc au executat mai multe focuri de armă în plan vertical şi spre pneurile maşinilor de teren. Nici de această dată şoferii nu s-au oprit, fapt pentru care s-a pornit în urmărirea lor, iar după aproape 600 de metri autovehiculele au fost găsite pe marginea drumului. La volanul uneia dintre maşini se afla unul dintre şoferi, care era rănit în zona coapsei”, a spus Iulia Stan.

Poliţiştii de frontieră au solicitat o ambulanţă la faţa locului, iar conducătorul auto, un cetăţean român, a fost transportat la spital pentru îngrijiri de specialitate, în momentul de faţă el fiind în afara oricărui pericol. Ulterior, a fost indisponibilizat şi cel de-al doilea autovehicul în care se aflau două persoane, iar în urma cercetării zonei a mai fost depistat un microbuz încărcat cu baxuri cu ţigări, în care se mai aflau alte două persoane”, a detaliat purtătoarea de cuvânt a Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei.

Cercetările sunt în desfăşurare sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase