Gabriela Firea, în vizită la noul centru pentru victimele violenței domestice: „Avem și un program unic în țară” (VIDEO)

Gabriela Firea, în vizită la noul centru pentru victimele violenței domestice: „Avem și un program unic în țară” (VIDEO)
Gabriela Firea, în vizită la noul centru pentru victimele violenței domestice: „Avem și un program unic în țară” (VIDEO) Sursă FOTO: Gabriela Firea - Facebook
Publicat: 22/09/2020, 13:34

Femeile și copiii care sunt victimele violenței domestice au unde să meargă, la nevoie, după ce un nou centru a fost inaugurat în București, în sectorul 5, de Primăria Generală. Anunțul a fost făcut marți de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, într-un clip video postat pe pagina sa de socializare.

Cei care vor ajunge în acest centru vor primi hrană, consiliere psihologică și juridică. În plus, în aceeași clădire va fi deschisă o grădiniță, iar în imediata apropiere, o bancă pentru alimente.

Un nou centru pentru victimele violenței domestice

Din nefericire sunt din ce în ce mai multe cazuri femei care sună la noi și care ne spun că nu au unde să se ducă cu copiii. (…) Avem și un program unic în țară, pentru reintegrarea persoanelor cu anumite dependențe: droguri, alcool, jocuri de noroc”, a declarat, marți, Gabriela Firea.

Mă aflu la cel mai nou centru pentru victimele violentei domestice, femei si copii, deschis de Primaria Capitalei, prin DGASMB. Nu este primul centru de acest fel deschis in Bucuresti. V-am arătat in martie, când pandemia abia izbucnise la noi și ân multe familii au apărut probleme din cauza că multi oameni au rămas fără serviciu, cum au reușit colegii mei de la Asistență Socială sa amenajeze un alt centru dedicat victimelor violentei in familie, cu o capacitate de 100 de locuri”, a mai spus edilul Capitalei.

Primăria Generală a Capitalei va oferi un sprijin femeilor care nu vor sa stea în Centru și le va ajuta cu plata chiriei, sprijiniul fiind în valoare de 1.500 de lei.

Persoanele care au nevoie de ajutor împotriva violenței domestice și doresc să vină la Centru pot apela numerele de telefon 0800 821218 sau nr 021.9524, a anunțat șefa Direcției de Asistență Socială a Muncipiului București, Cosmina Simean.

Ma aflu la cel mai nou centru pentru victimele violentei domestice, femei si copii, deschis de Primaria Capitalei, prin DGASMB. Nu este primul centru de acest fel deschis in Bucuresti. V-am aratat in martie, cand pandemia abia izbucnise la noi si in multe familii au aparut probleme din cauza ca multi oameni au ramas fara serviciu, cum au reusit colegii mei de la Asistenta Sociala sa amenajeze un alt centru dedicat victimelor violentei in familie, cu o capacitate de 100 de locuri.
Va invit sa urmariti ce facilitati ofera locul unde sunt acum, unde toti cei care au probleme se vor simti in siguranta si vor putea face un pas catre o viata noua.

Publicată de Gabriela Firea pe Marţi, 22 septembrie 2020

Traian Băsescu vrea dezbatere cu Gabriela Firea și îl invită și pe Nicușor Dan: „O informez că mi-am făcut ambele teste”

Fostul președinte Traian Băsescu și actual candidat al PMP la Primăria Capitalei a anunțat, duminică, că și-a făcut testul anti-drog, cerința cerută de Gabriela Firea pentru a participa la dezbateri. Fostul președinte spune că rezultatul a ieșit negativ, la fel și cel de COVID-19.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Resturile unei rachete abandonate în spațiul cosmic de 15 ani au trecut pe lângă un...