Hoț credincios. Un bărbat și-a făcut cruce înainte să fure din cutia milei dintr-o biserică – VIDEO

Hoț credincios. Un bărbat și-a făcut cruce înainte să fure din cutia milei dintr-o biserică - VIDEO
Hoț credincios. Un bărbat și-a făcut cruce înainte să fure din cutia milei dintr-o biserică / Sursă FOTO: captură video - Facebook
Publicat: 25/03/2021, 12:14
Actualizat: 25/03/2021, 12:14

Un bărbat din Ucraina se pare că este un hoț credincios. Înainte de a băga mâna în cutia milei s-a dezinfectat pe mâini și și-a făcut cruce.

Scenele au fost surprinse în Biserica romano-catolică „Adormirea Maicii Domnului” din orașul ucrainean Svaliava. În imagini se poate observa cum bărbatul ia un teanc de măști și le îndeasă în buzunar. Ulterior, își dezinfectează mâinile, își dă șapca jos și își face cruce.

Hoț credincios în Ucraina. Bărbatul și-a făcut cruce și a furat

Abia apoi bagă mâna în cutia milei și ia bani. Își bagă cele câteva bancnote în buzunar, mai ia câteva măști iar una și-o pune pe față și părăsește bisderica.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere din lăcașul de cult au fost distribuite pe Facebook. Chiar reprezentanții bisericii le-au făcut publice alături de textul „un hoț evlavios în biserica noastră”.

Incidentul a avut loc pe 20 martie 2021.

Recent, polițiști prahoveni au făcut o „captură impresionantă”. Cinci persoane, trei bărbaţi şi două femei, au fost reținuți pe 19 martie de oamenii legii. În ultimele săptămâni, ei au comis mai multe furturi din supermarket-uri amplasate în mai multe zone ale ţării.

La percheziții, polițiștii au găsit asupra lor dispozitivele folosite pentru îndepărtarea sistemelor de siguranţă.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Blejoi au documentat activitatea infracţională a unor persoane bănuite de comiterea mai multor infracţiuni de furt calificat şi a unei infracţiuni de tâlhărie. Faptele au fost comise în perioada februarie – martie. Surse judiciare au precizat că persoanele în cauză se aflau sub supraveghere. În cursul zilei de joi, patru dintre ele au fost prinse şi imobilizate de poliţişti după ce ar fi sustras bunuri din mai multe magazine din municipiul Drobeta-Turnu Severin.

Totodată, faţă de unul dintre bărbaţi se efectuează cercetări privind săvârşirea unei infracţiunii de tâlhărie. La data de 2 martie, el ar fi sustras, prin violenţă, geanta unei femei, în comuna prahoveană Bărcăneşti.