ÎCCJ, verdict definitiv în dosarul „Sorina”, micuța de 8 ani dată spre adopție unei familii din SUA. Detalii incredibile din cazul care a zguduit România

ÎCCJ, verdict definitiv în dosarul „Sorina”, micuța de 8 ani dată spre adopție unei familii din SUA. Detalii incredibile din cazul care a zguduit România
ÎCCJ, verdict definitiv în dosarul „Sorina”, micuța de 8 ani dată spre adopție unei familii din SUA. Detalii incredibile din cazul care a zguduit România / Sursa FOTO: https://www.thebluediamondgallery.com
Publicat: 14/07/2020, 15:31

Cazul Sorina revine în actualitate o dată cu verdictul ÎCCJ într-o speță deschisă de familia Săcărin. Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au admis plângerea depusă de soții Săcărin, constatând că Secţia specială de anchetare a magistraţilor (SIIJ) a încălcat dreptul la liberă circulaţie al minorei.

Povestea Sorinei Săcărin a cutremurat România în 2019 și la începutul acestui an. Fetița de numai 8 ani a fost dată spre adopție unei familii din SUA, împotriva dorinței ei, dar și a familiei care o crescuse de mică. Mariana Șărămăt, asistenta maternală în grija căreia a fost micuța, și-a dorit să o păstreze pe copilă, dar instanțele de judecată și asistenții sociali care s-au ocupat de caz au ignorat emoțiile și sentimentele din această poveste.

ÎCCJ desființează SIIJ!

Marți, 14 iulie, ÎCCJ a dat verdictul în urma admiterii unei plângeri depuse de soţii Săcărin, care au contestat o ordonanţă a procurorilor SIIJ, prin care a fost reţinut paşaportul Sorinei.

În conformitate cu dispoziţiile art. 3 alin. 5 din Codul de procedură penală, art. 2 paragraful 2 din Protocolul nr. 4 la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului şi art. 13 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, admite plângerea formulată de petenţii Săcărin Ramona Elena şi Săcărin Gabriel, în calitate de reprezentanţi ai minorei Săcărin Sorina, împotriva dispoziţiei procurorului privind predarea sub luare de dovadă a paşaportului minorei Săcărin Sorina, din conţinutul ordonanţei nr. 2.015/P/2019, din data de 26 iunie 2019, a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

Constată că a fost încălcat dreptul la liberă circulaţie al minorei Săcărin Sorina, prevăzut de art. 2 paragraful 2 din Protocolul nr. 4 la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului”, arată magistrații.

Totodată, în decizia ÎCCJ se mai arată următoarele: „Revocă dispoziţia privind predarea sub luare de dovadă a paşaportului minorei Săcărin Sorina din conţinutul ordonanţei nr. 2.015/P/2019, din data de 26 iunie 2019, a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

Ia act că paşaportul a fost restituit minorei Săcărin Sorina, prin reprezentanţii legali Săcărin Ramona Elena şi Săcărin Gabriel, la data de 19 iulie 2019. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
BREAKING | Medicul care l-a operat de urgență pe Florin Piersic, în ziua de Paște,...
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
Se interzic TELEFOANELE mobile. S-a adoptat ordin la nivel de stat. CINE RENUNȚĂ la smartphone
Curg veștile proaste de la ANM. Cum va fi vremea astăzi
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Cui va preda Warren Buffett imperiul de 400 de miliarde de dolari?